Landslagssvepet: rejäl kross och stundande rysare

Tyskland, som redan är kvalificerade för VM vann med hela 9-0 igår. Samtidigt tog Spanien tre tunga poäng borta mot Grekland. För Baba Rahmans Ghana däremot resulterade matchen mot Etiopien i en blygsam poäng, vilket skapar en tuff avslutning för "Black Stars"

Tyskland malde på ordentligt, hemma i Wolfsburg, då man fick ett tidigt decimerat Liechtenstein att betala ordentligt för utvisningen redan i den 9e matchminuten. "Die Mannschaft" inledde matchen redan som överlägsna gruppvinnare, men slog inte av på takten för det. Matchen slutade hela 9-0, där Toni Rudiger hade en relativt lugn afton i Hansi Flicks backlinje. Laget höll nollan för femte gången på sex matcher under detta kvalspel, och mot Liechtenstein var det aldrig något tvivel. Matchen avgjordes på sätt och vis redan inom tio minuters spel, då Jens Hofer orsakade en straff för gästerna, och blev samtidigt utvisad för farligt spel, mot Leon Goretzka.

Ilkay Gundogan klev fram, förvaltade straffsparken och sedan var det ketchup-effekten för hela slanten. Tysklands sista gruppspelsmatch är borta mot Armenien på söndag, där Kai Havertz är en potentiell återvändare efter att ha missat landslagets träningar den gångna veckan. Chelsea-spelaren var oavsett avstängd inför matchen mot Liechtenstein, vilket Rudiger är inför den sista matchen, efter att ha blivit varnad under gårdagsmatchen. Taktiskt för att kunna återvända till London? Vem vet.

Rudigers Tyskland krossade Liechtenstein med hela 9-0

Spanien krigar på i Sveriges grupp. För Chelseas kapten Cesar Azpilicueta blev det ett sent inhopp då laget tog en väldigt viktig seger borta mot Grekland. "La Roja" kämpar vidare i sin grupp med Sverige för att knipa gurppsegern. Tre poäng i Grekland var därför av yttersta vikt, då man övertog kontrollen över grupp B.

Matchen i sig var tuff och svårspelad för spanjorerna, där en straff blev den avgörande faktorn. Pablo Sarabia satte matchens enda mål från elva meter, där Azpilicueta ersatte Inigo Martinez i den 89e minuten, för att hjälpa laget att täppa till bakåt och stänga matchen. Spanien möter som de flesta vet, just Sverige på söndag.

Tufft möte väntar i grupp B

Afrikas kvalspel avslutar nu det andra gruppspelet. För Chelseas spelare Edouard Mendy och Baba Rahman blev det oavgjorda resultat. För Rahmans Ghana blev det en poäng mot Etiopien, under matchen som spelade i Johannesburg. Chelsea-spelaren som denna säsong är utlpnad till Reading, startade matchen på backlinjens vänsterkant, och"Black Stars" tog ledningen genom Andre Ayew i mitten av första halvlek. Men Etiopien kom tillbaka, och lyckades sno med sig en poäng efter att ha kvitterat drygt 20 minuter före matchens slut.

Resultatet, samtidigt som Sydafrika vann mot Zimbabwe i gruppens andra match, gör att Ghana ligger tre poäng bakom gruppledarna Sydafrika, där endast ett lag går vidare till nästa runda. Lagen möts på söndag i Cape Coast, i Ghana, där endast en hemmaseger för ghananerna räcker för avancemang. Upplagt för en sevärd match, minst sagt!

På annat håll i det afrikanska kvalet, hade Edouard Mendys Senegal redan kvalificerat sig för nästa runda. Laget spelade 1-1 mot Togo, där Chelsea-målvakten spelade hela matchen. Ett självmål i slutet av första halvlek fick Mendy lov att se sig besegrad på, vilket såg ut att räcka för seger för Togo. Men en kvittering i matchens döende minuter gjorde att man delade på poängen. Senegal avslutar med att spela mot Kongo på söndag, men olyckligtvis för Liverpools del klev Sadio Mané av skadad före halvtid.

Källa: Chelseafc.com