Landslagsuppdatering
Frank Lampard drog på sig landslagströjan för 100:e gången.

Landslagsuppdatering

Ännu ett landskampsuppehåll är över och i brist på Premier League-fotboll har Chelseasupportrar kunnat glädja sig åt att Frank Lampard spelat sin 100:e landskamp för England.

Ett sedvanligt uppehåll i ligafotbollen på grund av landskamper och kvalmatcher är förbi. Flera Chelseaspelare har varit aktiva för sin respektive landslag och här kommer en kort summering av hur de lyckats.
 
För England spelade Frank Lampard, Gary Cahill och Ashley Cole två matcher där den senaste, 0-0 mot Ukraina, var Lampards 100:e framträdande för det engelska landslaget. En milstolpe han nu är andre Chelseaspelare, och åttonde engelsman, att ha nått. Cole spelade sin 100:e landskamp tidigare i år.
 
Samtliga tre representanter från Chelsea spelade från start i båda kvalmatcherna, 4-0 mot Moldavien och 0-0 mot Ukraina. I den första matchen lämnade Cole planen i halvtid medan alla andra starter resulterade i 90 minuters spel. Förutom Lampards jubilerande så kan Cahills fantastiska insats mot Ukraina nämnas då han stod för en mycket gedigen insats.
 
England toppar jämna grupp H, med två omgångar kvar, på 16 poäng. Bakom skuggar Ukraina och Montenegro på 15 poäng och Polen med 13 inspelade poäng har fortfarande chansen att nå VM.
 
Med stormsteg mot VM går Belgien där ovanligt få Chelseaspelare fick visa upp sig efter att Eden Hazard tvingats till vila på grund av skada. Belgiens enda match var en 2-0 seger mot Skottland där Thibaut Courtois och Kevin De Bruyne spelade bra och var högst delaktiga i segern. På bänken satt Romelu Lukaku hela matchen då valet av anfallare föll på Benteke.
 
Hjälp på traven fick också Belgien av Branislav Ivanovic och hans Serbien som spelade 1-1 mot grupptvåan Kroatien. Ivanovic spelade 90 minuter i den heta matchen och gjorde så även i Serbiens andra match, vinst 3-0 mot Wales. Något VM blir det dock inte för Serbien.
 
Petr Cech och hans Tjeckien kan inte vara annat än missnöjda med sin insats i sina kvalmatcher som innebar två 1-2 förluster, mot Armenien och Italien. Förlusterna innebär att Tjeckien nu i praktiken är borta från VM
 
Nästintill klara för VM är Tyskland som tog två klara 3-0 segrar och leder grupp C fem poäng före Sverige. I den första segern, mot Österrike, satt André Schürrle på bänken matchen igenom och han startade också den andra, mot Färöarna, på bänken men byttes in med kvarten kvar att spela.
 
För Ghana byttes Michael Essien och Christian Atsu in i segern mot Zambia, 2-1, som tog Ghana till det avslutande play off-spelet. Ett play off där också Nigeria med John Obi Mikel och Victor Moses kommer delta efter att ha vunnit sin sista gruppspelsmatch mot Malawi med 2-0 där Moses spikade slutresultatet från straffpunkten. Kamerun gjorde som Ghana och Nigeria och vann sin grupp vilket innebär att Samuel Eto’os landslag också är klara för play off. Eto’o startade i 1-0 vinsten mot Libyen, men har senare deklarerat att han slutar i landslaget. Mer fokus på Chelsea alltså för sommarens sista värvning.
 
Värdnationen för nästa sommars VM, Brasilien, fortsatte att spela vänskapsmatcher då de är direktkvalificerade till VM. Mot Australien, med Mark Schwarzer i målet, hade de lekstuga och vann enkelt med klara 6-0. David Luiz och Ramires startade matchen, den sistnämnde istället för Oscar som skadats inför matchen. Ramires satte dit 4-0 målet och såg till att bättra på sin målskörd i landslaget. I Brasiliens andra match stod Portugal för motståndet och trots att förre Chelseaspelaren Raul Meireles gav Portugal ledningen kunde de inte stå upp mot Brasilien som vann med 3-1. David Luiz spelade hela matchen medan Ramires byttes ut efter en timmes spel. In kom då istället Oscar vars skada alltså inte var av det allvarligare slaget.
 
Flera spelare har också representerat olika U-landslag, däribland Thorgan Hazard, Belgien U21, som blev målskytt mot Italien och Marco van Ginkel som var kapten och målskytt för Hollands U21-landslag. För Englands U21-landslag spelade Nathaniel Chalobah sin nionde och tionde landskamp.
 
Härnäst väntar nu, äntligen, Premier League-spel till helgen och för Chelseas del väntar Everton borta på lördag.

Niklas Isaksson2013-09-11 23:31:38
Author

Fler artiklar om Chelsea