Lånekollen: Harry Wilson

Lånekollen: Harry Wilson

Lånekollen går vidare och den här gången fick sig LFC-redaktionen en pratstund med twitterkontot ”@MauveAnd” om Harry Wilsons tid på lån i Cardiff City.

Den 24-årige walesaren har stått för en helt okej säsong i Cardiff City där han producerat 4 mål och 12 assist på 33 matcher, enligt transfermarkt.com. ”@MauveAnd” har följande att säga om Wilsons framfart på den walesiska sydkusten

Det har nämnts under de senaste säsongerna att sättet Cardiff spelar på inte kommer att attrahera några Premier League-klubbar att vilja låna ut sina unga, tekniska och talangfulla spelare till klubben. Harry Wilson är spelaren som motbevisat den teorin men jag tycker inte han har presterat på samma nivå som han gjorde i Hull eller i Derby, samt att han gjorde fler mål när han var på lån i Bournemouth, än vad han gjort för oss.

Vidare menar han att Wilson skulle få ut mer av sin talang om han haft bättre och fler likasinnade spelare runt omkring sig.

Jag känner att Wilson kunnat ta mer ansvar ute på plan. Samtidigt blir han lite begränsad främst på grund av att lagets centrala mittfältare inte varit kreativa nog hitta fram med de rätta passningarna för att på så sätt försöka få fram det bästa ur Wilson.

Wilson har gjort ett par fantastiska mål med landslaget den här säsongen och det säger något om hur det kunnat se ut i Cardiff om han haft fler spelare runt omkring sig som är på samma nivå som honom själv.     


Han är också inne på att Jürgen Klopp varit den Premier League-manager som varit mest angelägen om att låna ut spelare till just Cardiff.

Jag är inte alls säker på att Klopp kommer fortsätta vilja låna ut unga spelare till klubben om de inte försöker ändra på sitt sätt att spela fotboll. Som det ser ut nu så utvecklas spelarna inte som de kanske borde på grund av Cardiffs något destruktiva spelsätt. Jag har för tillfället svårt att se att Liverpool kommer låna ut Wilson hit igen.


Borde Harry Wilson (här på lån i Bournemouth) få chansen att visa upp sig på riktigt i Premier League i den röda tröjan?

*** ***


Harry Wilsons vara eller icke vara har varit ett återkommande samtalsämne bland Liverpoolsupportrar världen över. Har han vad som krävs för att figurera på den högsta nivån i Premier League eller är han helt enkelt inte tillräckligt bra? Kommentera nedan!
 

Rasmus Karlssonrasmus.karlsson@svenskafans.com@_RasmusKarlsson2021-04-15 14:10:00
Author

Fler artiklar om Liverpool