Lånekollen: Loris Karius
Karriären har tyvärr inte gått i rätt riktning för den tyske målvakten sedan den där mardrömskvällen i Kiev 2018.

Lånekollen: Loris Karius

liverpoolsweden.se tog sig ett snack med Union-supportern Erik Jullander om hur han ser på utlånade Loris Karius tid i huvudstadsklubben.

Inlånad från Liverpool för att få ett miljöombyte och ett självförtroendelyft efter den där ytterst tunga kvällen i Kiev för snart två år sedan. De flesta trodde nog att han skulle ta förstaspaden i Union-tröjan. Han har dock lite överraskande fått agera andrafiol bakom Andreas Luthe. Vad har egentligen gått snett för Karius i huvudstadsklubben?

- Karius största problem med flytten till Union var tajmingen med övergången. När Luthe anslöt till Union från Augsburg, där han mest har suttit på bänken, utgick de flesta ifrån att det skulle komma en etablerad målvakt till. När Karius till slut kom var vi många som trodde att det bara var en tidsfråga innan han skulle ta över mellan stolparna. Men han presenterades två dagar efter att Andreas Luthe hade gjort en riktig kanonmatch när Union spelade 1-1 mot Mönchengladbach i omgång två av Bundesliga. Sen spelade laget ytterligare sju matcher i rad utan att förlora och Luthe fortsatte att övertyga i mål. Det har helt enkelt inte varit läge för ett målvaktsbyte.

Går det att säga något om hur ser han ut på träning?

- Det är förstås svårt att ha en uppfattning om från distans men jag har åtminstone inte läst något annat än att det ser bra ut.

Har man kunnat se någon skillnad i självförtroende jämfört med tiden efter Champions League-finalen mot Real Madrid, eller kämpar han fortfarande med skiftande självförtroende såsom du ser det?

- Några särskilda problem med självförtroendet kan man inte se i hans spel. Han agerar med pondus och har inte gjort några direkta misstag. Samtidigt har han inte satts på särskilt stora prov. Han har gjort ett 30-minutersinhopp och tre matcher från start i ligan och bara i en av matcherna behövde han göra riktiga räddningar. Därefter var Andreas Luthe tillbaka efter sin frånvaro igen. I december fick Karius också hoppa in i en cupmatch men inte heller där hade hade han så mycket att göra, även om han släppte in tre mål.

Avslutningsvis, rykten har florerat de senaste dagarna om att Karius själv inte ser någon möjlighet att spela för Liverpool igen. Tror du han kan bli kvar i Union trots den mycket skrala speltiden?

- Det känns på förhand som en ganska orealistisk värvning för Union. Karius skulle få mer betalt i nästan alla andra Bundesligaklubbar. Och Luthes kontrakt sträcker ju sig över ytterligare en säsong. Å andra sidan är Karius tillsammans med fotomodellen och tv-kändisen Sophia Thomalla, som bor i Berlin. Dessutom tyder alla uttalanden som han har gjort på att han trivs bra med laget, klubben och staden.

*** ***


Stort tack till Erik som ställde upp och svarade på våra frågor!

Rasmus Karlssonrasmus.karlsson@svenskafans.com@_RasmusKarlsson2021-03-25 10:30:00
Author

Fler artiklar om Liverpool