Lånekollen – sex a-lagsspelare på vift
Sepp van den Berg är den, av Liverpools utlånade spelare jag tror mest på inför framtiden. Vem tror du mest på?

Lånekollen – sex a-lagsspelare på vift

Januarifönstret är stängt sedan ungefär en vecka. Trupperna för våren är spikade, registrerade och klara. Ingen spelare blev såld, men Nat Phillips och Neco Williams försvann på lån. Totalt har Liverpool nu sex aspirerande a-truppsspelare utlånade. Hur det går för dem ser ni nedan.

Ben Davies 
Ålder: 26 
Klubb: Sheffield United 
Matcher/Mål/Assist: 15/0/0 
Efter att inte ha fått chansen en endaste match för Liverpool gick Ben Davies på lån till Sheffield United. Där har det blivit desto mer speltid. 15 starter i ligan och en given startspelare för The Blades. De huserar på en tiondeplats i ligan, endast tre poäng bakom playoff-platserna. Davies gjorde comeback senast, efter att ha missat ett fem matcher med skada. Har Ben Davies en framtid i Liverpool månntro? Det tror jag inte.  

Sheyi Ojo 
Ålder: 24  
Klubb: Millwall FC 
Matcher/Mål/Assist: 17/0/2 
Jag minns när jag var yngre. Ojo kom upp ur ungdomsleden och mina förväntningar var skyhöga. Alldeles för höga skulle det visa sig. Efter att ha testat på a-lagsspel ett gäng gånger bar det av på lån. De senaste åren har han testat på spel i Wolves, Rangers, franska Reims, Wigan, Cardiff och nu Millwall. Men det har aldrig riktigt lossnat. Inte så pass mycket att någon velat satsa fullt ut på honom i alla fall. Han tillhör alltjämt Liverpool, men vi kan slå fast att han aldrig kommer att vara en del av a-lagstruppen igen. Kommer det någonsin lyfta för honom?

Ben Woodburn 
Ålder: 22 
Klubb: Hearts FC 
Matcher/Mål/Assist: 19/3/1 
Ben Woodburn är fortfarande Liverpools yngste målskytt någonsin. En dryg månad äldre än Kaide Gordon, som gjorde mål för inte så länge sedan. Liksom för Ojo, var förhoppningarna brutalt höga på Woodburn. Och likt Ojo har det inte blivit någon toppspelare av honom. Det går absolut att argumentera för att Woodburn gör sin individuellt bästa säsong på seniornivå. Med tre mål och en assist, har han hjälpt Hearts att distansera sig på tredjeplatsen, efter Celtic och Rangers, som man har en bit upp till. Om vi kommer att få se Woodburn i Liverpool igen? Ytterst tveksamt.  

Sepp van den Berg 
Ålder: 20 
Klubb: Preston North End 
Matcher/Mål/Assist: 34/2/0 
Sepp van den Berg kom till Liverpool redan som 17-åring och ansågs vara ett stort mittbackslöfte. Idag spelar han en avgörande roll i Preston, som befinner sig på elfteplats i Championship, blott fyra poäng efter playoff. Han har spelat majoriteten av matcherna som mittback, men har gjort ett tiotal matcher som högerback, och en handfull som högermittfältare(!). Det sistnämnda tyder på att det finns en konstruktiv spelare i honom. Inte bara en destruktiv försvarare. Spännande, tycker jag, med tanke på att Klopp gillar mittbackar som kan spela bollen. Om vi kommer att se Sepp van den Berg i Liverpool igen? Ja, jag tror faktiskt det, och jag hoppas också på det. 

Nat Phillips  
Ålder: 24  
Klubb: AFC Bournemouth 
Matcher/Mål/Assist: 1/0/0 
Så sent som i helgen gjorde Phillips debut för Bournemouth, efter att ha stuckit iväg på lån under januarifönstret. I FA-cupen ställdes Bournemouth som Conference league-laget Boreham Wood. Championship-laget torskade och är såklart utslagna. I ligan går det desto bättre. Tredjeplats och ses som en av de absoluta favoriterna att ta klivet upp i Premier League. Återstår att se hur mycket Nat kan hjälpa laget uppåt. Får vi se Nat Phillips i Liverpool igen? Ja, eller kanske. Det återstår att se. Men han kommer aldrig att ta en startplats. Det kan vi konstatera.  

Neco Williams 
Ålder: 20 
Klubb: Fulham FC 
Matcher/Mål/Assist: 1/0/0 
Neco debuterade för londonlaget i helgens FA-cupmatch mot Manchester City. Det blev 90 minuter på planen, och en torsk med 4-1. Uttåg. Fulham sitter däremot i samma sits som Bournemouth. Ligan går bra. Man befinner sig på förstaplatsen med fem poäng ner till andraplatsen, och med två matcher mindre spelade. Det ser onekligen bra ut för Fulham i jakten på Premier League. Huruvida vi kommer att få se Neco Williams spela i Liverpool igen är högst oklart. Liverpool har inte allt för mycket backup på högerbacksplatsen. Å andra sidan verkar det inte som att Neco har tagit de chanser som han fått. Jag tror nog inte att Williams kommer att ta sig tillbaka in i Klopps trupp. 

Wilhelm EdlundTwitter: @WilhelmEdlund2022-02-07 15:05:00
Author

Fler artiklar om Liverpool