Leeds- Sheffield United 2-0
Det blev förlust för Sheffield United och Souttar på Elland Road. Leeds vann välförtjänt efter en blek insats av The Blades!

Det blev förlust på Elland Road efter en blek insats. The Blades kunde inte stå emot Leeds och därmed bröts förlustnollan.

Innan avsparken hyllades George Baldock av båda lagen med en tyst minut och blommor framför bortaklacken. Nästan 37000 hade bänkat sig på Elland Road för detta Yorkshire-derby.

Matchen inleddes ganska avvaktande och detta innebar mycket försvarsspel och kamp om bollen. Sheffield United hade en halvchans efter en kvart men bollen kom inte i närheten av hemmalagets målvakt. Efter 25 minuter sköt Leeds i stolpen utifrån en svår vinkel. Cooper hade dock kontroll och det kändes inte riktigt farligt. Bara minuten senare hade hemmalaget ännu en chans när Ramazani sköt ett skott som målvakten i bortalaget tog hand om och styrde ut till en resultatlös hörna. Ramazani var framme igen några minuter senare men hans skott blev alltför lätt för Cooper i målet. I den 40: e minuten sköt återigen hemmalaget ett skott som målvakten Cooper räddade och den sista möjligheten i den första halvleken kom i den 43: e minuten när Gnontos skott räddades av bortalagets målvakt. Mållöst i paus!

Den andra halvleken skulle fortsätta på samma sätt som den första med att hemmalaget dominerade och tog för sig. Det kändes som att Sheffield United bara inriktade sig på försvarsspel denna kväll. I den 65: e minuten skapade bortalaget sin bästa chans i hela matchen när Arblaster sköt ett skott blockerades av hemmalagets försvar och gick ut till en hörna som blev resultatlös. I den 69: e minuten fick hemmalaget hörna. Hörnan slogs in i straffområdet där Struijk klippte till bollen så att den gick direkt in i mål utan chans för målvakten i bortalaget. Därmed bröts den långa matchsviten utan att släppa in mål för Cooper. Efter detta kontrollerade hemmalaget tillställningen och The Blades tilläts aldrig på allvar att komma upp i banan. Istället kom avgörandet i den 90: e minuten när Joseph dundrade in 2-0 från nära håll. Efter detta var matchen definitivt avgjord.

Sheffield United förlorade därmed sin första match för säsongen och ikväll var det inget snack om saken. Leeds var bättre och vann välförtjänt. På onsdag väntar ännu en tuff bortamatch när man möter Middlesbrough och nu gäller det att ladda om. Vi hoppas på lite mer offensivt spel på onsdag!