Lewis Hall om sin lyckade Chelsea-debut
Matchens lirare, nummer 75 i kungsblått.

Lewis Hall om sin lyckade Chelsea-debut

Lewis Hall var en av två Chelsea-debutanter när man städade av Chesterfield med 5–1. Av Chelseas supportrar utsågs 17-åringen dessutom till matchens lirare. Det var en uppspelt Hall som intervjuades av officiella hemsidan.

Lewis Hall spelar normalt som innermittfältare för Chelseas ungdomslag. Trots att han fortfarande är ung nog för att representera U18 så är han numera bofast i Andy Myers gäng (vilket tidigare hette U21/U23). Hall har viss rutin som vänsterback samt vänster wingback, mot non league-laget Chesterfield anförtrodde Thomas Tuchel honom med en plats i Chelseas trebackslinje. Den ovana positionen gjorde ingenting för att dämpa 17-åringens entusiasm.

”Detta är vad jag har jobbat för hela tiden,” säger Hall. ”Ända sedan jag kom hit till Chelsea som barn, så att få den här möjligheten är en fantastisk känsla. Att få den möjligheten och att få ta den inför min familj och fansen på Stamford Bridge är helt otroligt.”

Debuten kom vid en ålder på 17 år och 122 dagar, vilket gjorde Lewis Hall till Chelseas yngsta spelare genom tiderna i FA-Cupen. Hall berättar att det var ordentliga premiärnerver under dagen, men nervositeten var som bortblåst när matchen blåstes i gång.

”Jag fick veta att jag skulle starta under dagen. Vi hade ett möte där tränaren presenterade startelvan och jag blev ordentligt nervös med en gång. Så fort jag såg mitt namn i laguppställningen så började jag darra. Det tog ett par timmar att få det att sjunka in.”

Chelseas senaste akademiprodukt drog nytta av att ha Stamford Bridge bakom sig. Hall beskriver hur hemmaplansfördelen skänkte honom ro.

”Att få spela på hemmaplan, att ha supportrarna bakom oss, gav mig självförtroende. Särskilt i början av matchen, jag höll det enkelt och supportrarna uppmuntrade det. De stod bakom oss så jag kände mig trygg och kunde visa vad jag gick för.”

Familjen Hall hade sedan ifjol ett särskilt band till FA-Cupen. Anonyma Chorley FC i National League South har nämligen en anfallare vid namn Connor Hall. Lewis fem år äldre bror var högst delaktig i blåbärsklubbens skrällar mot Wigan, Peterborough och Derby då han gjorde mål i alla tre möten. Lewis Hall berör syskonkärleken innan han blickar framåt mot resterande säsong med Chelsea.

”Det är bra att kunna trumfa honom idag,” säger Hall med ett skratt. ”Att få träna med A-laget har givit mig insikten om vilken nivå som krävs, och det är där jag vill vara. Jag känner att jag blir bättre för varje dag jag spenderar bland dessa toppspelare, förhoppningsvis kan jag få fler möjligheter till spel i framtiden.”
 

Wiktor Lidvall@LidvallWiktor2022-01-09 11:47:39
Author

Fler artiklar om Chelsea