Lista: Fem spelare som kan hamna i Liverpool under januarifönstret

Lista: Fem spelare som kan hamna i Liverpool under januarifönstret

När övergångsfönstret öppnar om några veckor är det inte omöjligt att Liverpool kommer öppna plånboken för att hämta in en ny offensiv kraft för att täcka upp när Salah och Mané åker till Afrikanska mästerskapen i början av nästa år. Här är fem spelare som kan landa på Merseyside i vinter.

Adama Traoré - Wolverhampton  
Den vindsnabbe kantspringaren har haft en ganska ljummen säsongsinledning men sitter på fina egenskaper som fotbollsspelare. En riktig genombrottstyp som tyvärr saknar det där sista när det kommer till poängproduktion. Kanske skulle han kunna blomma ut och ta det där sista steget under en som tränare som Klopp. Traoré har varit uppe på tapeten förut och hans marknadsvärde har nog inte stigit med tanke på hans prestationer under det senaste året, även fast han sitter på ett kontrakt med Wolves till och med 2023. 

Arnaut Danjuma - Villarreal  
Den före detta Bournemouth-spelaren bryter numera anklar i Spanien och har sedan övergången till de gula ubåtarna verkligen vuxit som spelare. Med en fin teknik och ett sinne för mål har yttermittfältaren hittills den här säsongen gjort fem mål på elva matcher i La Liga, samt hittat nätet två gånger i Champions League-gruppspelet. Enligt transfergurun Fabrizio Romano har hans prestationer fångat Jürgen Klopps intresse och känslan är att Danjuma som är bekant med den engelska fotbollen skulle göra ett fullgott jobb i den röda tröjan. 

Leandro Trossard - Brighton & Hove Albion
Det kanske är ett litet långskott att belgaren skulle hamna på Merseyside i vinter men enligt undertecknad är det lite “Jotavibbar” över honom. Efter en fin säsongsstart i ett Brighton som gjort det bra, är han cementerad i startelvan och han målade också som bekant mot Liverpool på Anfield för ett par veckor sedan. Känslan är att Trossard skulle kunna utvecklas ytterligare med bättre spelare omkring sig. Det känns inte heller som att det hänger någon superdyr prislapp runt hans hals, även fast det inte går att ta gift på i denna allt galnare fotbollsvärld.  

Raphinha – Leeds 
Leeds stora fixstjärna har gjort ett stort avtryck i Premier League med sin teknik och flärd sedan han anslöt från Rennes under hösten 2020. Brassen har inlett årets säsong på ett fint sätt med fem mål på tio ligamatcher, och har räddat poäng för sitt Leeds i ett flertal matcher. Skulle personligen älska att se Raphinha i den röda tröjan och känslan är att hans utveckling skulle kunna ta fart ytterligare i en klubb som Liverpool. För att få loss honom från Leeds skulle det krävas runt 30m pund, enligt transfermarkt. 
 
Jérémy Doku - Rennes
Det 19-årige kvicksilvret har under det senaste året stått för några bländande insatser vilket gjort honom intressant för några av Europas största klubbar. Undertecknad hade ingen direkt koll på belgaren förrän han i princip sprang åttor runt Italiens försvar under sommarens EM-slutspel. Säsongsinledningen har varit nattsvart då han tyvärr inte kunnat medverka i fler än tre matcher på grund av skador. Med en otrolig genombrottskraft och med framtiden för sig känns det ändå som en perfekt värvning för Liverpool. Även om Rennes säkert vill ha en rejäl slant för att släppa sin guldklimp känns det inte omöjligt att vi kan få se Doku på Merseyside.  

Källa: transfermarkt.com

 

Rasmus Karlssonrasmus.karlsson@svenskafans.com@_RasmusKarlsson2021-11-17 13:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool