2020-10-01 20:45

Liverpool - Arsenal
4 - 5

Liverpool - Arsenal 0-0 (4-5 efter straffar): Reds utslagna efter straffmissarna

Liverpool - Arsenal 0-0 (4-5 efter straffar): Reds utslagna efter straffmissarna

Det blev ett tidigt respass för Liverpool i ligacupen när Arsenal segrade på Anfield efter straffar.

Det var samma lag men två helt olika startelvor från söndagens match när Liverpool tog emot Arsenal i ligacupens fjärde omgång på Anfield. Bara Virgil van Dijk och Mohamed Salah (båda ut ‘61) var kvar från i helgen när Diogo Jota fick chansen till sin första start jämte Divock Origi och en formstark Takumi Minamino

Två roterade elvor innehållandes flertalet unga spelare med mycket att bevisa var som bäddat för en frejdig och fartfylld historia men det fick vi inte. Första halvleken blev en ganska händelsefattig sådan och det var först på tilläggstid som det hettade till ordentligt kring något av målen när Minamino ställdes inför ett öppet mål och träffade överliggaren. 

0-0 i halvtid och det var ett Liverpool som skulle komma att ta över i andra. Jota svarade för en finfin insats och var mycket nära att ge hemmalaget ledningen efter en imponerande sekvens där han tog ned bollen på bröstet, vände ut och in på sin bevakning och kom till skott i höjd med straffpunkten. Berndt Leno svarade dock för ett minst sagt lika kvalificerat ingripande och stoppade försöket. 

Närmare än så kom inte Liverpool och efter att Adrian reflexräddat hemmalaget kvar i matchen stod det klart att ett straffavgörande låg i korten. Väl där blev Divock Origi och Harry Wilson (som gjorde sin första tävlingsmatch i Liverpooltröjan på tre och ett halvt år) syndabockar som båda fick se sina straffar räddas av bortamålvakten. 

0-0 efter 90, 4-5 efter straffar och respass i ligacupens fjärderunda. Ett resultat som förvisso minimerar de yngres chanser till spel med förstalaget, men som samtidigt inte kan smärta alltför mycket för Klopp och Co. Champions League-gruppen lottades tidigare idag och med Europaspelet runt hörnet står man inför ett minst sagt packat spelschema. Ligacupen ligger längst ned i högen av prioriteringar och kanske är det en gynnsam sak att slippa dessa mid week-matcher tidigt på säsongen? 

Erik Segerströmerik.segerstrom@liverpoolsweden.se@erik_segerstrom2020-10-02 00:12:28
Author

Fler artiklar om Liverpool