Anfield, 2022-01-13 20:45

Liverpool - Arsenal
0 - 0

Liverpool - Arsenal 0-0: Uddlöst på Anfield

Liverpool lyckades inte få hål på Arsenal trots över 65 minuter i spel elva mot tio.

Noll mål och bara ett skott på mål med en man mer i över halva matchen är givetvis underkänt för Liverpool som missade en bra chans att stänga dubbelmötet redan ikväll.

Men vi tar det från början.

Båda lagen bjöd på en frejdig start på matchen. Det anfölls åt båda hållen och skapades chanser. Liverpool gjorde ett bra jobb att komma runt på kanterna där särskilt Andy Robertson var aktiv ute till vänster.

Men 25 minuter in i matchen kom vändningen. Viasatkommentatorn Axel Olsson skrev det bra på Twitter när Arsenal mötte Manchester City på nyårsdagen - “Arsenal är alltid ett idiotmisstag av Xhaka från absolut kollaps”. Då drog han på sig en straff och vände matchen i Citys favör, den här gången missbedömde han Andy Robertsons crossboll helt och sparkade ned Jota och tog ett rött.

Absolut kollaps blev det inte, men schweizaren sabbade ännu en gång Arsenals chanser att gå för segern och gästerna tvingades backa hem.

Men Arsenal gjorde det bra defensivt. Liverpool behöll trycket halvleken ut efter utvisningen men efter paus var det stängt i korridorerna och i långa stunder omöjligt att ta sig igenom Gunners täta försvar.

Jag räknade till minut 67 innan Liverpool överhuvudtaget kom till en målchans - en toffel till avslut från Takumi Minamino som jag tror till och med missade kortsidan och rullade ut till inkast. Reds mittfält med både Jordan Henderson och James Milner hade förtvivlat svårt att bryta igenom även om det blev bättre när Curtis Jones bytte av den sistnämnde.

Samtidigt lyckades Arsenal fortsätta hota framåt. Framför allt egna produkten Bukayo Saka var pigg och var nära att slå in 1-0 med tjugo minuter kvar men Alisson kom ut bra och lyckades avstyra situationen.

Fem minuter lades till och det var först då egentligen som The Kop började mana på sitt hemmalag ordentligt. Liverpool lyckades etablera lite tryck när inläggen blev lite mer precisa och inte bara rann iväg till inspark eller plockades ned av Ramsdale. I den 90:e minuten kom matchens största chans när Minamino hade helt öppet mål men mötte den studsande bollen med en sträckt vrist och skickade Puma-kulan upp på kortsidans 38:e stolsrad.

Nej, det här var verkligen inte Liverpools kväll. Minamino lär tänka på den där missen fram till returen som går av stapeln om prick en vecka på Emirates.

Erik Segerströmerik.segerstrom@liverpoolsweden.se@erik_segerstrom2022-01-13 23:15:20