Liverpool - Aston Villa 1-0: Liverpool gick segrande när Gerrard var tillbaka på Anfield

Liverpool - Aston Villa 1-0: Liverpool gick segrande när Gerrard var tillbaka på Anfield

Det var eftermiddagen då klubbens son, Steven Gerrard, Captain Fantastic, återvände till Anfield. Denna gång i en annan roll och representerades ett annat lag - som tränare för ett Aston Villa i medvind. Nu för att ta sig an ett annat av ligans formstarka lag, klubben i hans hjärta, The Reds. Klubben som han kanske kommer att ta över som tränare efter att Klopp lämnar? 90 minuter senare fick han lämna med noll poäng och hopp om enklare motstånd nästa gång.

Under de senaste matcherna i Premier League har Jurgen Klopps startelva följt ett liknande mönster. Det har i princip varit samma elva namn som kritats ned på pappret och lanserats timmen innan avspark. Men inför den här drabbningen var en pusselbit utbytt och ersatt av en annan. Alex Oxlade-Chamberlain startade på Diogo Jotas position när portugisen var förskjuten till en bänkplats på eftermiddagens tillställning. Skulle det självspelande pianot fortsätta spela sin fina melodi, trots att en tangent bytts ut?

Matchens inledning var en fröjd att följa, även om antalet stora målchanser uteblev. Stämningen på arenan var mycket bra under inledningen, något som verkade smitta av sig på spelarna nere på planen. Liverpool började med ett intensivt och frenetiskt presspel, något som ofta brukar ses som en indikation på att spelarna var ordentligt taggade för tillställningen. Men som sagt uteblev de största målchanserna för "The Reds" under de första 45 minuterna, även om det vore felaktigt att påstå att det var jämnt där ute på Anfield. Några halvchanser, potentiella straffar som uteblev och en kylig relation mellan Jurgen Klopp och fjärdedomaren summerar Liverpools första halvlek.

I andra halvlek fortsatte man det lyckade presspelet, men under den här perioden av matchen resulterade det i flera målchanser och ett rejält tryck mot målet som Emiliano Martinez så stadigt vaktade. Pulseringen fortsatte och under inledningen av den andra halvleken kan inte Villaspelarna haft många lyckade passningar genom laget. Till slut skulle trycket löna sig för Liverpool. Egyptiern Salah utmanade Tyrone Mings som inte riktigt hängde med i hans kvicka rörelser och var tvungen att fälla Premier Leagues skytteligaledare. Straffspark var ett faktum. Salah var säkerheten själv från straffpunkten och kunde med en mycket säker straff sätta Liverpool i förarsätet. Sista 20 minuterna skulle komma att bli desto jämnare, då Steven Gerrards mannar succesivt växte in i matchen, även om det inte skapades några hundraprocentiga målchanser för bortalaget. "The Reds" vaskar några ypperliga omställningslägen framåt slutet och hade absolut kunnat späda på sin målskörd under eftermiddagen. I slutet av dagen är det dock de 3 poängen som adderas till Liverpools poängskörd i tabellen som är det viktigaste. 

Edvin Karlssonedvin.karlsson@liverpoolsweden.se2021-12-11 18:26:52
Author

Fler artiklar om Liverpool