Liverpool - Athletic Bilbao 1-1: Robertson skadad när The Reds träningsspelade på Anfield

Liverpool - Athletic Bilbao 1-1: Robertson skadad när The Reds träningsspelade på Anfield

Det var en och annan röd som hade tagit sig till Anfield för att se Liverpool träningsspela mot spanska Athletic Bilbao med mindre än en vecka kvar till ligapremiären borta mot Norwich.

Jürgen Klopp valde att ställa en rutinerad elva på banan där backlinjen och fronttrion mycket väl kan komma att bli densamma när Premier League drar igång om en dryg vecka. Spännande att också få se unge Harvey Elliott från start på mittfältet igen där han sett mycket fin ut under försäsongen. 

Atmosfären var fantastisk när spelarna äntrade Anfield och You'll Never Walk Alone ekade ut över arenan, och förhoppningsvis kommer vi få se publiken vecka ut och vecka in under den kommande säsongen. Matchen öppnade annars med en hög intensitet och i ett högt tempo där det var Liverpool som styrde det mesta av spelet och tryckte tillbaka spanjorerna rejält. I den 13:e minuten kom sedan utdelningen när Jota fint framspelad av Mané satte 1-0 inför en jublande hemmapublik. Minuten senare var Jota återigen mycket nära att bli målskytt när han från nära håll i den bortre delen av straffområdet inte riktigt fick till avslutet. 

Liverpool fortsatte att ha det mesta och det bästa från den första halvleken trots att det ibland såg lite skakigt ut defensivt. Vi fick inte se några fler mål under de första 45 utan Liverpool gick in till pausvila med 1-0 i ryggen. Det var en underhållande halvlek som dessvärre avslutades med att Andy Robertson tvingades lämna planen, då han mycket olyckligt såg ut att skada foten/ankeln i en duell när han skulle täcka bort ett inlägg nere vid sidlinjen. Inga roligare nyheter då Liverpools vänsterback varit en av de absolut bästa och mest pålitliga spelarna under de senaste säsongerna. Vi får hoppas att det inte är för allvarligt ställt med skotten då det som sagt bara är dagar kvar till säsongens första ligafight.

Kvalitén och tempot sjönk något i den andra halvleken och i den 53:e minuten kvitterade Athletic via mittfältaren Alex Berenguer. Liverpool fortsatte att vara det bättre laget och skapade några fina lägen där framför allt Eliott visade otroliga takter då han dribblade sig in i straffområdet från höger och avlossade ett skott som dessvärre tog i ribban - vilket drömmål det kunde blivit från den unge engelsmannen. 

Klopp valde sedan att göra några byten då van Dijk och Jota byttes ut mot Woodburn och Williams i den 72:a minuten. Woodburn gick in på mittfältet vilket gjorde att vi se fick se Eliott flytta upp ett steg i banan. I den 83:e minuten lämnade sedan Keita och Eliott planen då ungtupparna Jake Cain och Tyler Morton äntrade gräsmattan.

Vi fick inte se något mer nätrassel på Anfield utan matchen slutade oavgjort med mersmak från Liverpools sida. Framför allt stod de röda för en riktigt bra första halva där Elliott samt fronttrion ser ut att vara i gott slag.

Försäsongens sista match går av stapeln redan i morgon måndag då Osasuna gästar Anfield. Där lär vi få se en annan elva och en annan bänk än den vi fick se idag. Brasseduon Fabinho och Firmino lär få speltid precis som Gomez, Konaté, Tsimikas, Henderson och kanske även Thiago. 

   

Rasmus Karlssonrasmus.karlsson@svenskafans.com@_RasmusKarlsson2021-08-08 21:25:00
Author

Fler artiklar om Liverpool