Anfield, 2022-08-27 16:00

Liverpool - Bournemouth
9 - 0

Liverpool - Bournemouth 9-0: Urladdning och målkalas

Ett ordentligt skärpt och effektivt Liverpool tog säsongens första seger efter 9-0 hemma på Anfield mot Bournemouth.

Till matchen kommer ett halvt pressat Liverpool efter en allt annat än imponerande säsongsinledning jämfört med förväntningarna från försäsongen. Motståndet stod Bournemouth för, ett lag som efter säsongens tre första omgångar låg framför Liverpool i tabellen med en vinst och två förluster.

Urladdning och ett Liverpool vi är vana vid att se

Liverpool inledde matchen aggressivt som det spelförande laget, likt tidigare matcher. Men idag fanns den där extra gnistan som hittills saknats som lät oss beskåda det Liverpool vi är vana vid att se - Och idag skulle det bli åka av.

Det dröjde inte mer än tre minuter innan Luis Diaz skulle få inleda målkalaset med pannan från ett inlägg av Firmino. Tre minuter senare skulle Harvey Elliot få presentera sig med en läcker placering i Mark Travers högra hörn efter mindre kalabalik strax utanför straffområdet. Ett skakat Bournemouth försökte organisera sig men cirka tjugo minuter senare var det dags igen.

Trent Alexander-Arnold får till en vacker båge som dyker ner ottagbart bakom Travers efter fint passningsspel med Firmino (och aningen passivt Bournemouth försvar). Firmino, som efter 30 minuters spel hade mäktat med två assist skulle även få hamna i målprotokollet efter en måltorka 20 senaste matcherna hemma på Anfield. Detta efter en turlig studs i Bournemouths straffområde och ett skarpt öga för att befinna sig på rätt plats vid rätt tillfälle. Ett till mål skulle det hinna bli genom Virgil Van Dijk som nickade in 5-0 på hörna strax innan halvtid.

Bekvämt tempo och medvind i straffområdet

Andra halvlek får vi se ett fortsatt dominant Liverpool mot ett mer eller mindre uppgivet Bournemouth som skulle straffa sig direkt. Redan i matchminut 46 slår Alexander-Arnold ett inlägg mot en ledig Diaz där Chris Mepham hinner få en fot framför, som han olyckligt nog får se rulla in i eget mål.

Liverpool fortsätter att skapa chanser och Firmino får återigen hamna i målprotokollet och hela 7-0 är ett faktum med en halvtimme kvar att spela. Sista halvtimmen är spelet dock lite mer avslappnat och vi får se en del rotation i Liverpool genom byten. Bland annat får vi se nya namn som Stefan Bajcetic och Bobby Clark på planen. Liverpool tar vara på spelhumöret och även Fabio Carvalho får dagen till ära göra 8-0 med sitt första mål, både för Liverpool och i Premier League. Luis Diaz skulle även han få göra sitt andra för dagen och med matchen sista 5 minuter hördes Anfield vråla "We want 10!", men matchen slutar 9-0 i en riktig urladdning denna soliga lördag.