Anfield, 2021-08-28 18:30

Liverpool - Chelsea
1 - 1

Liverpool – Chelsea 1-1: Oavgjort i giganternas kamp

En match mellan två av Englands giganter och en kamp mellan giganterna Van Dijk och Lukaku. En första halvlek som bjöd på allt, en andra som bjöd på inget. Hur sammanfattar man det? Oavgjort.

Två 100 procentiga lag utan mål insläppt stod redo att göra upp på Anfields gräs och vilken kamp det inledningsvis blev. Ett utomordentligt tempo rivstartade denna match och innan man hann att blinka hade klockan tickat över 20 minuter.

Liverpool verkade taggade till tusen inledningsvis i denna match och hade Jordan Henderson varit helt påkopplad hade det nog avlönats. Istället tar Chelsea vara på möjligheterna och ett sömnigt försvar, Kai Havertz hittar en fri yta och kan retsamt men elegant skarva in en hörna som ger Chelsea 1-0.

Från minut ett var det tydligt att det var en match mellan två av Englands bästa lag och tillställningen hade kunnat gå åt båda håll i den första halvleken. Närmast att göra ett avtryck efter Havertz var Mason Mount som placerar ett avslut som går tätt utanför, via Robertsons vad.

Innan första halvleken var över skulle dock Liverpool få en chans tillbaka. En hörna leder till totalt kaos. Matip misstajmar en volley som sedan firma Alonso/Mendy tycker han ska få en chans till på, Matip tackar men förvaltar inte nicken bättre än i ribban. På returen står däremot målskytten Havertz och sover och Mané lyckas få en tå på bollen och via Reece James lår och sedan arm hålls bollen vid liv, efter VAR-granskning konstateras detta och en straff och rött kort delas korrekt, men tråkigt för matchen, ut.

Upp kliver Salah och som alltid när egyptiern står vid straffpunkten slutar det med mål. Förutom straffen och det röda kortet får även Rudiger och Mendy varsitt gult kort under och efter straffsituationen och Liverpool får ett fantastiskt utgångsläge inför den andra halvleken.

En första halvlek som bjöd på allt från välspelad fotboll till mål till känslor följs sedan upp av en andra halvlek utan just det. Chelsea väljer att försvara poängen de har och gör en fantastisk defensiv prestation och bevisar att de är ett av världens bästa lag och även att räkna med detta år. Liverpool dominerar bollinnehavet med en man mer, men lyckas inte att ta hål på Chelseas kompakta försvar.

En match som i 45 minuter visar på att båda lagen blir att räkna mer året ut och i 45 minuter bevisar varför Chelsea är regerande Europamästare slutar med ett oavgjort resultat. Trots att Chelsea troligtvis går hemifrån denna match nöjda så klassas detta nog som en seger för resterande toppkonkurrenter. Matchen i matchen mellan Van Dijk och Lukaku blev även den lidande av det röda kortet och även fast jag tycker att Van Dijk går segrande ur striden lär den fighten avgöras i poäng av domarna.