4 - 1

Liverpool-Chelsea 4-1: Överkörning på Anfield

Liverpool körde över Chelsea på onsdagskvällen i en match där Conor Bradley förvandlades till Javier Zanetti.

Med Jürgen Klopps avgångsbesked i färskt minne visste vi att resterande hemmamatcher under våren skulle bli oerhört känslosamma. För att ytterligare maxa atmosfären denna onsdagskväll hade supportergrupperna på The Kop organiserat säsongens flag day och visst kände man genom TV-rutan att detta skulle bli en fin kväll på Anfield.

Under matchens första halvlek skulle det i stort sett bli spel mot ett mål och förutom tio sekunder av Gerrards hånsång hörde man inte ett ljud från bortaklacken. Hade Chelsea inte spelat i blått hade man kunnat tro att det var Norwich som blivit kvar på Anfield sedan i söndags. Gästernas Gallagher och Chillwell försökte varsin gång ordna straffspark men utöver detta var det Liverpool som sköt och sköt.

Mest av alla sköt Darwin Núñez. Uruguayanen var en av planens giganter och var på bländande spelhumör. Lobbförsök, ribbskott och stolpträffar. Ja hur nära skulle han komma? Som tur var det andra som testade lyckan också. Diogo Jota krånglade sig turligt igenom mittförsvaret och gjorde matchens första mål mitt under första halvleken. Curtis Jones var senare en klassräddning ifrån att utöka ledningen men när varken han, Luis Díaz eller Mac Allister hittade nätet med sina försök var det ju tur att vi hade en nordirländsk yngling på planen som inte ens kommit upp i tvåsiffrigt antal matcher för klubben.

Ja, för Conor Bradley som redan hunnit med att assistera Jota till 1-0 skulle få sitt stora och speciella ögonblick som fick Anfieldpubliken att explodera. Alexander-Arnolds vikarie blev fint framspelad av Díaz då han stormade fram längs högerkanten. Ett hårt och lågt skott i bortre hörnet innebar att Liverpool gick till halvtidsvila med en 2-0 ledning. Ja just det, Núñez skulle ju självklart hinna missa en straff innan dess också!

Andra halvlek inleddes med en grov Mudryk-miss från motståndarna men sedan var det återigen rött för hela slanten. Núñez testade lyckan för femtionde gången utan att näta men detta spelade ju faktiskt ingen roll ikväll. Denna kväll skulle nämligen bli Conor Bradleys.

Ja, vi var faktiskt inte klara med den unge ytterbacken ännu. Halvvägs in i andra halvlek slog Virgil van Dijk en krossboll till Bradleys kant. Högerbacken ryckte förbi sin motståndare och slog ett inlägg som Dominik Szoboszlai förvaltade med pannan till 3-0. Ett mål och två assist räckte för att The Kop spontant skulle skapa en ny sång. “There's only one Conor Bradley” ljöd över Anfield när Klopp kort senare bytte ut honom till stående ovationer.

Nkunku skulle komma att reducera för Chelsea när han snyggt vände upp Liverpoolförsvaret men det skulle dock aldrig bli spännande. Núñez träffade virket för sjuttionde gången med en fin nick och visste nog då att han inte skulle näta hur mycket han än försökte. Nästa gång spelade han istället fram Díaz till 4-1 och kvällen var fullbordad.

Det blev en ordentlig överkörning denna kväll och trots att Chelsea kan peka på att domaren för första gången under säsongen mestadels dömde till Liverpools fördel var det inget snack om saken. Det kunde ha blivit ännu större siffror men 4-1, serieledning och Klopp-knytnävar framför The Kop får vi vara nöjda med.