Liverpool FC med ett officiellt uttalande

Liverpool FC med ett officiellt uttalande

Klubben är besviken på de uttalanden som stadens borgmästare yttrade under dagen.

Liverpools borgmästare Joe Anderson yttrade sig i förmiddags till BBC i frågan huruvida säsongen bör spelas klart, om Liverpool FC ska tilldömas titeln eller om serien helt enkelt ska ogiltigförklaras. 

Anderson menar att serien inte bör spelas klart och att Liverpool ska tilldelas segern. Anledningen till att den inte bör spelas klart, även om det sker utan publik, är han tydlig med:

"Även om serien skulle slutföras inför stängda dörrar och utan publik skulle tusentals människor samlas utanför Anfield." 

Ett alternativ som diskuterats är att spela klart serien på neutrala arenor, men inte heller det förslaget stödjer borgmästaren: 

"Jag tror inte att folk skulle respektera den sociala distanseringen. Folk skulle samlas utanför Anfield ändå, och jag förstår polisens oro."

Anderson, som är inbiten Everton-supporter, är dock noga med att hylla Liverpools bedrift under säsongen:

"De har vunnit serien. De förtjänar det och bör krönas till mästare." 

"Men detta handlar om hälsa och säkerhet. I det fallet får fotbollen komma i andra hand när dessa beslut tas. Detta handlar om människors liv."
avslutar Joe Anderson. 

Detta har skapat en irritation och frustration hos supportrarna och under kvällen gick Liverpool FC ut med ett officiellt uttalande gällande borgmästarens utspel.

På Liverpoolfc.com skriver klubben:

"Vi är besvikna på Joe Andersons kommentarer. Det finns ingenting som styrker hans teorier i frågan och vi för kontinuerliga samtal med honom och övriga parter om hur säsongen ska avslutas."

"Vi för en dialog med supportergrupperna och vår gemensamma målsättning är att hitta en gemensam väg framåt, där vi tydlig understrukit vikten av social distansering och att följa och respektera de säkerhetsåtgärder som satts upp, när fotbollen väl startar igen."

"Vårt primära fokus just nu är att fortsätta att ge stöd och initiativ till vården, men också att hjälpa de fattiga som inte har råd med mat eller de som upplever en social distansering."


Källor: BBC, Liverpoolfc.com
 

Jacob Resarejacob.resare@svenskafans.com2020-04-30 22:56:00
Author

Fler artiklar om Liverpool