Liverpool - Leicester 2-1: Liverpool vände efter tuff start

Premier League-fotboll var tillbaka i ljuset av Anfields strålkastare. Leicester var motståndet och efter en riktigt mardrömsstart lyckades hemmalaget vända och vinna med siffrorna 2-1.

I och med att skadeläget knappast bytt skepnad efter matchen mot Aston Villa på "Boxing Day", så var det ingen vild gissning att laguppställningen inför den här matchen formerats på liknande sätt. Backlinjen var intakt och anfallstrion var även den sig lik. Den enda förändringen som kunde noteras var på det centrala mittfältet, där Fabinho behövde stå över kvällens drabbning på grund av personliga skäl. In i hans ställe klev Jordan Henderson och Harvey Elliott tog den sista platsen på tremannamittfältet. Även värt att notera att nyförvärvet Cody Gakpo inspekterade matchen från läktarhåll, då nederländaren ännu inte är tillgänglig för spel.

Väntan på att Premier League-fotboll ska återupptas på Anfield var äntligen över när domare Craig Pawson satte pipan i munnen och lät startsignalen ljuda. Men det skulle inte dröja många minuter innan hemmalaget skulle åka på en tidig, ordentlig käftsmäll. Efter en utspark av Danny Ward studsade bollen fram till Kiernan Dewsbury-Hall som helt plötsligt hade oceaner av yta framför sig. Engelsmannen tackade och tog emot för den sena julklappen som hemmalaget bjöd på, drev igenom de helt tomma ytorna och placerade bollen bakom Alisson. 0-1 var ett faktum.

Någon tempohöjning från hemmalaget direkt efter käftsmällen skulle utebli. Man lyckades knappt skapa några riktigt heta målchanser och gästernas stundtals sylvassa kontringsspel kändes farligare. Men efter en period av lite mer bollinnehav och lite mer tryck på offensiv planhalva, skulle den förlösande kvitterningen komma. Trent Alexander Arnold piskade in ett hårt, lågt inlägg mot den första stolpen. Väl där kunde mittbacken hos gästerna, Wout Faes, olyckligt styra in bollen i eget nät och hemmafansen kunde jubla. Några minuter senare var det dags igen. Darwin Nunez sprang till sig ett friläge och avslutade med vänsterfoten i stolpen. Men likt kvitteringsmålet blev återigen Wout Faes huvudpersonen, när belgaren råkade stöta in bollen i eget mål, precis innan halvleksvilan. När visselpipan ljöd och beskedet om halvtidsvila signalerades, kunde siffrorna på resultatraden utläsas som 2-1 till Liverpool, trots att det enbart var spelare med blåa tröjor som lyckats noteras för mål.

Andra halvleken skulle börja i ett högt tempo med offensiva injenktioner från bägge lagen. Därefter skulle tempot svalna något och hemmalaget skulle mer och mer börja kontrollera ställningarna. "The reds" radade upp högklassiga målchanser, men verkade vara allergiska mot att göra mål och lyckades aldrig få in det där 3-1 målet och med det stänga matchen. Som tur var, ur ett Liverpoolperspektiv, fick man inte betala särskilt dyrt för de missade målchanserna, då någon större forcering från Leicesters sida uteblev. Visst var det nervöst de sista 10 minuterna men något poängtapp kändes aldrig riktigt farligt eller aktuellt under slutminuterna. Även om Liverpools mål kan klassas som turliga, så kändes ändå vinsten rätt så välförtjänt sett över 90 minuters spel.

Först och främst ska väl nyår firas och året 2022 som helhet summeras, men därefter besöker Jurgen Klopp och hans mannar Brentford dagen efter nyårsdagen. Vi får hoppas att den här fina poängskörden efter VM-uppehållet fylls på i samma takt efter den matchen.