Liverpool - Leicester City 3-0: En fröjd för ögat

Det bärgades ett nytt rekord för antal obesegrade hemmamatcher i rad (hela 64) när Liverpool besegrade Leicester med 3-0. Det var fartfyllt, kreativt och allt man kunnat önska sig.

De första tio minuterna började lite smått trevande då spelet var halvslarvigt från båda lagen. Men resten av matchen var en fröjd för ögonen. Liverpool rullade som förväntat bollen, medan Leicester som förväntat stod lågt och var beredda på att kontra. Men den planen sprack snabbt för bortalaget då Johnny Evans måste trott att han var i offensivt straffområde och nickade in 1-0 i eget mål. Mycket märklig situation då han verkligen riktar huvudet mot eget mål. Där och då gick planen i kras för Leicester. Liverpool fortsatte rulla bollen och det var i det temat som 2-0-målet gjordes. Hela 30 passningar hann slås innan Jota kunde sätta dit Robertsons inlägg precis innan andra halvlek.

Vill även ge en stor eloge till Wesley Fofana som spelade till höger Leicesters mittbackstrio. Endast 19 år fyllda och ställdes ofta i en mot en situationer mot Sadio Mane, inte världens lättaste situation, och gjorde det mycket bra. Ser ut som ytterligare ett fynd i den långa listan talanger Leicester har hittat i Frankrike.

Den andra halvleken fortsatte som den första slutade, med Liverpool på gaspedalen. Sadio Mane skapade sig ett tretal lägen för sig själv, men brände lika många. Roberto Firmino såg ut att gå ytterligare en match utan att göra mål på Anfield när stolpen och mållinjen vägrade låta bollen gå in i mål. Som ni kanske märker var Liverpool som låg närmare 3-0 än Leicester var en reducering. Men Firmino lyckades till slut trycka in en boll då han, med en otroligt fin nick, stängde matchen helt. Otroligt skönt för honom och det gick verkligen att se på alla i laget hur glada de var för honom! Leicester var inte bra och kom aldrig upp i nivå, men det berodde mycket på att Liverpool inte lät dem göra det.

Tråkigt nog var Naby Keita tvungen att kliva av efter endast 50 minuter. Extremt tråkigt för guineanen som aldrig lyckas få kontinuitet i sitt spel innan ytterligare en skada tvingar av honom från planen. Det är också ytterligare en spelare på Liverpools skadelista och ännu ett tecken på att Premier League bör tillåta fem byten. För det här funkar inte. Inte för Liverpool och inte för nåt annat lag.

Men för att avsluta med några positiva ord så var detta verkligen en markering till resten av Premier League. Det spelar ingen roll ifall van Dijk och Gomez är borta, för då kliver Matip och Fabinho in och gör ett makalöst arbete. Det spelar ingen roll ifall Salah är borta, för då kommer Jota in och gör mål efter mål. För styrkan i det här laget ligger inte i en enskild spelare, och det om något har denna säsong bevisat.

Jakob LindegrenTwitter: @Jakob_Lindegren2020-11-22 22:58:00