Liverpool nära att värva mittback

Liverpool nära att värva mittback

Liverpool ser ut att vara nära att värva Ibrahima Konate från RB Leipzig.

Att Liverpool är på jakt efter förstärkningar till truppen är något som har efterfrågats länge. Ju fler poängtapp man råkat ut för under säsongen, desto mer har det önskats om förstärkningar till laget för att vända den negativa trend som denna säsong har inneburit.

Nu rapporterar brittisk media, med framförallt David Ornstein från The Atheltic att Liverpool är i slutskedet av förhandlingarna med den 21-årige mittbacken Ibrahima Konate från RB Leipzig.

Prislappen sägs ligga på det som spelaren har som utköpsklausul, nämligen 40 miljoner euro.  RB Leipzig sägs vara negativt inställda till att vilja släppa fransmannen, men om budet från Liverpool matchar eller överstiger klausulen blir de i så fall tvungna att släppa spelaren.

Om övergången blir av så rapporterar Ornstein att det kommer att ske till sommaren, så fort säsongen har avslutats.

För den som inte känner till Ibrahima Konate så är det en talangfull, men relativt skadedrabbad mittback som anslöt till RB Leipzig 2017 från Sochaux. Han har representerat Frankrikes ungdomslandslag från U16 upp till U21 och beskrivs som en stor, stark men ändå spelskicklig försvarsspelare.

 

Jacob Resarejacob.resare@svenskafans.com2021-03-29 16:59:36
Author

Fler artiklar om Liverpool