Liverpool - Newcastle United 1-0: Liverpool vann i Newcastle

Liverpool gästade St. James´ Park och kunde besegra motståndarna med siffrorna 1-0.

Det var nog många som förväntade sig att Jurgen Klopp skulle formera en något roterande elva i dagens tillställning och en roterande startelva presenterades mycket riktigt med eftertryck. Fem förändringar sedan vinsten mot Viarreal så sent som i onsdags var ett faktum. Trent Alexander-Arnold och Ibrahima Konate ersattes av Joe Gomez respektive Joel Matip. Väl på mittfältet befann sig Fabinho och Thiago på bänken och deras namn byttes ut mot James Milner samt Naby Keita. Anfallstrion som presenterades innehöll enbart en förändring sedan onsdagskvällens drabbning där skyttekungen Mohamed Salah ersattes av portugisen Diogo Jota. Skulle Liverpool, trots den ordentliga rotationen, fortsätta på sitt vinnarspår?

De inledande minuterna av matchen var ganska så krampaktiga. Hemmalaget lyckades stundtals bra med sin höga press och Liverpool kändes till en början lite stressade. Allt eftersom skulle däremot "The Reds" börja kontrollera matchen. De stora chanserna uteblev under matchens första dryga kvart och de hetaste halvchanserna hade egentligen bara skapats på fasta situationer. Men spelövertaget skulle strax ge utdelning. James Milner bröt bollen, Jordan Henderson fördelade till Naby Keita som kunde kombinera med Diogo Jota och mycket kyligt runda motståndarlagets målvakt och 1-0 var ett faktum. Liverpool fortsatte att dominera bollinnehavet, men några riktigt heta målchanser lyckades inte bortalaget skapa. Närmast var väl Sadio Mane, som dessvärre inte kunde förvalta inspelet från höger in i straffområdet och avsluta en fin kontring med mål. Diogo Jota visade på sina nickkvaliteter när han tvingade hemmalagets målvakt till en vass räddning. Newcastle hade visserligen en boll i nät under den första halvleken, men offsideflaggan dök upp och jublet uteblev.

Andra halvlek började lite som den första. Ett intensivt och frenetiskt Newcastle gjorde inledningen till en böljande sådan. Trots lite mer bollinnehav för hemmalaget uteblev återigen de riktigt heta målchanserna. Men precis som i den första halvleken, så växte även Liverpool sakta men säkert in i den andra. Sadio Mane var ytterst nära att näta men senegalesen fick se sitt skott passera stolpen precis. Allt eftersom började ytorna öppna upp sig och målchanserna blev flera för gästerna. Diogo Jota var återigen nära på att skriva in sig i målprotokollet, men två gånger om kunde slovaken Martin Dubravka i hemmalagets mål stoppa portugisen. Även Luis Diaz var ytterst nära att måla, men träffade utsidan av nätet istället för insidan när han dribblade sig förbi på vänsterkanten. Målchanserna tillhörde alltså främst Liverpool och hemmalaget hade genomgående  svårt att skapa något under den andra halvleken. Nyförvärvet Bruno Guimaraes fick en chans under slutminuterna att fixa en kvittering åt hemmalaget, men Allisson stod bra placerad och kunde enkelt rädda bollen. Utöver det hade matchen inte särskilt mycket mer att erbjuda och Liverpool kunde rida ut stormen efter ett par nervösa slutminuter.