Liverpool - Newcastle
4 - 2

Liverpool - Newcastle 4-2: "Säsongens bästa insats offensivt"
Att skaka av sig en straffmiss är inget problem för Mohamed Salah.

Liverpool vann under kvällen mot Newcastle i en mycket underhållande match. De röda skapade massvis och gjorde möjligen säsongens bästa insats offensivt. Segern gör att Liverpool befäster positionen i tabelltoppen.

Liverpool inledde matchen i högt tempo och skapade inledningsvis en hel del chanser. Efter drygt 20 minuter rev Sven Botman ner Luis Diaz i straffområdet. Domare Anthony Taylor pekade på straffpunkten och Mohamed Salah fick chansen att ge Liverpool ledningen från elva meter. Men egyptiern missade straffen och på efterföljande retur kunde Trent Alexander-Arnold inte förvalta chansen. Luis Diaz hade tidigare i halvleken fått ett mål bortdömt av VAR och även Newcastle hade en boll i nät som blev avvinkat för offside. Med andra ord en händelserik första halvlek, trots det var det 0–0 på resultattavlan efter 45 spelade minuter.

Liverpool började även andra halvlek mycket starkt. Fem minuter in i halvleken kunde Mohamed Salah revanschera sig efter straffmissen genom att rulla in bollen i öppen bur efter ett mönsteranfall. Men Liverpool fick inte behålla ledningen speciellt länge. I minut 54 kunde Alexander Isak läckert placera in kvitteringen och kallduschen var ett faktum. Klopp valde tätt efter kvitteringen att agera. Darwin Nunez som missat otaliga målchanser och Luis Diaz ersattes av Cody Gakpo och Diogo Jota. Ett lyckat drag av tysken skulle det visa sig att vara.

Efter ännu ett vackert anfall kunde Diogo Jota skickligt assistera Curtis Jones efter bara tio minuter på banan. Liverpool hade återtagit ledningen. Att skaka av sig en straffmiss kan vara mycket svårt men för Mohamed Salah verkar knappast så vara fallet. I minut 78 assisterade han Cody Gakpo till 3-1 med en briljant yttersida som utökade Liverpools ledning. 3–1 ledningen varade i endast tre minuter då Sven Botman kraftfullt reducerade för gästerna på en hörna. Skulle det som kändes klart och färdigt ändå bli spännande? Ja, åtminstone i fem minuter. Newcastles storspelande målvakt Martin Dubravka rev ner Diogo Jota och domaren pekade återigen på straffpunkten. Denna gång tvekade inte Mohamed Salah och matchen var punkterad.

Vinsten visar att Liverpool blir ett lag att räkna med i titelstriden. En riktigt bra match av hela laget och extra kul att offensiven var så strakt bidragande till vinsten. De senaste veckorna har det främst varit defensiven som banat väg till vinsterna. Att Jurgen Klopps matchcoachning återigen leder till tre poäng känns viktigt och att faktiskt ha alternativ på bänken underlättar enormt. Efter 20 omgångar leder Liverpool ligan. Det är omöjligt att veta hur det ser ut i maj, men en sak är säker. Liverpool lär vara med i titelstriden en bra bit in på vårkanten.