Liverpool - Norwich City 3-1: Liverpool vände och vann på Anfield

Vid en tidpunkt av matchen såg det ut som att drömmen om ligatiteln var helt bortblåst. När matchen är slut lever ändå drömmen...

Laguppställningen som Jurgen Klopp formerade inför eftermiddagens möte skiljde sig stort från den han satte samman bara några dagar tidigare i Italien. Hela 6 förändringar gjordes, där bland annat hela mittfältet var utbytt. Den ende spelaren som återstod i backlinjen var Virgil Van Dijk, resterande 3 försvarspjäser var förpassade till antingen avbytarbänken eller fanns inte med i truppen. Dessutom fick Luis Diaz starta sin andra ligamatch i Liverpooltröjan sedan colombianen anslöt under den föregående månaden. Skulle Liverpool, trots den kraftiga rotationen av spelare, kunna späda på sin poängskörd med ytterligare 3 poäng mot "The Canaries".

Drabbningen började i ett otroligt högt tempo och var en mycket sevärd tillställning för de neutrala supportrarna. Det skulle bara dröja några fåtal minuter innan bollen hade kontakt med nätmaskorna på Anfield, men det var inte Liverpoolpubliken som fick jubla. Jublet skulle istället skandera från bortapubliken, ett jubel som däremot inte skulle bli särskilt långvarigt då offsideflaggan viftades snabbt. Bara några minuter senare var greken Tsimikas nära att ge hemmalaget ledningen, men missade helt målet på ett inspel från Salah. Efter vänsterbackens chans tog Liverpool över mer och mer av matchen, dock utan att lyckas skapa den där riktigt heta chansen. Den heta chansen skulle istället bli Teemu Pukkis, som efter en kvart kunde frispelas i Liverpools straffområde. Finländarens avslut höll däremot inte särskilt hög kvalitet och Liverpoolfansen kunde dra en suck av lättnad. Liverpool behöll trycket under stora delar av den första halvlek, men när signalen för halvtidsvilan ljöd stod det 0-0 på resultattavlan.

Den andra halvleken skulle bli desto mer händelserik än den första. Bara efter några minuter befann sig bollen återigen bakom Allisson Beckeroch den här gången fanns det ingen offsideflagga som livlina. Milot Rashicha kunde via ett skott som styrdes på ett Joel Matip-ben ge Norwich en chockartad ledning. Hemmalaget försökte få hål och hitta vägar igenom det lågt stående Norwichförsvaret, men målchanserna uteblev. Då valde Jurgen Klopp att agera. Ni som följde onsdagens Champions League match mot Inter fick ett kvitto på hur byten kan förändra en matchbild och dess utgång, en effekt som Liverpoolstaben nog ville upprepa under dagens tillställning när man annonserade dubbelbytet efter dryga timmen. Thiago och Divock Origi kunde äntra planen och därefter tog det inte många minuter innan Liverpoolpubliken fick skäl till att jubla. Greken Tsimikas kunde nicka in en boll till Sadio Mane inne i straffområdet, som därefter kunde bjuda på en konstspark och kvitteringen var ett faktum. Senegalesens konstnummer hade hjälpt Liverpool att kvittera men man var på jakt efter mer.

Alisson Becker använde sin vassa spelförståelse när han kunde prickskjuta Salahs fot från eget straffområde när egyptiern var på språng. Skytteligaledaren kunde därefter mycket kyligt finta bort Norwichmålvakten Angus Gunn innan han placerade in bollen i mål ungefär från straffområdeslinjen. Liverpool fortsatte att kontrollera matchen och bevakade nu även sin ledning. Bortalaget lyckades aldrig riktigt skapa några klara målchanser och någon forcering uteblev. Istället kunde Liverpool späda på sin ledning och målskörd, när nyförvärvet Luis Diaz frispelades av Jordan Henderson och kliniskt kunde chippa bollen i mål med sin vänsterfot och därmed stänga tillställningen. Förutom ett offsidefriläge från Pukki i matchens absoluta sista minuter, hade inte matchen särskilt mycket mer att bjuda på och Jurgen Klopp och hans mannar får fira ytterligare en trepoängare.