Anfield, 2023-10-29 15:00

Liverpool - Nottingham
3 - 0

Liverpool – Nottingham 3–0: Triss i anfall

Liverpool – Nottingham 3–0: Triss i anfall

Det blev en trivsam avslutning av veckan på Anfield. Utan att lägga i en högre växel kunde anfallstrion sätta färg på kvällen när samtliga fick måla. Liverpool fortsätter således jakten i ett tajt toppskikt av Premier League.

Nottingham Forest kom under söndagseftermiddag till Anfield med förhoppningarna om att rubba hemmafavoriterna, men mer än någon förhoppning blev det inte. Liverpool tog tag i taktpinnen direkt och letade efter ytorna att straffa bortalaget medan Nottingham la sin tro på en offsidelöpande Anthony Elanga.

Inledningen bjöd däremot inte på några solklara lägen, utan i stället fick vi nöja oss åt att skratta åt samtliga spelare som hade svårt att hitta fotfästet på ett uppenabart halt Anfield. Turner halkade, Mac Allister halkade, Murillo halkade och Turner halkade, IGEN.

När spelarna sedan hittade fotfästet kom det mesta att handla om Liverpools offensiv och närmare bestämt vem i trion som Szoboszlai kunde hitta fram till. Tillskillnad från matchen mot Everton försökte Nottingham att anfalla vilket i sin tur öppnade för större ytor för Liverpool att operera på och när klockan sedan tickat upp mot halvtimmen var det dags för den första jokern i trissen att visa sig.

Mohamed Salah hittade en lucka fram till Darwin Núñez, och trots att uruguayanens avslut inte hittade hela vägen fram kunde Liverpool kapitulera på returen genom Diogo Jota. När Liverpool för en gångs skull inte släppte in ett tidigt mål visade laget varför de huserar i toppen av tabellen. I samband med målet visade laget sin gemenskap och respekt när Jota sprang till bänken för att hämta Luis Díaz-tröja och lyfta den mot publiken för att visa deras stöd för colombianen som missade matchen till följd av ett kidnappningsdrama på familjen hemma i Colombia.

Fyra minuter efter ledningsmålet var det dags igen och då skulle matchens gigant, Dominik Szoboszlai introducera sig. Ungraren tog med sig bollen i straffområdet ner mot kortsidan och gav inte Núñez något val när han BOMBADE in bollen på via Núñez fot och in i mål. 2–0 Liverpool och faktiskt game, set and match.

Resterande del av matchen blev faktiskt lite av ett sömnpiller. Liverpool trillade runt bollen och höll ett uddlöst Nottingham i schack. Bortalaget visade inga tendenser på att försöka störa Liverpool, och när de väl lyfte upp laget på en hörna med knappa kvarten kvar så straffade Liverpool dem. Dominik Szoboszlai snappade upp resterna från hörnan och skickade i väg en pass på 60-70 meter som Matt Turner och Nottingham-försvaret missbedömde helt och när den amerikanska målvakten återigen halkade fick Mohamed Salah ett öppet mål och fastställde slutresultatet och trissen av mål i anfallslinjen.

Innan matchen kom till ett slut trodde Liverpool att det blev fyrtal, men när Cody Gakpo trodde att han gjort 4–0 så hittade VAR, korrekt, offsidelinjerna och slutresultatet blev 3–0. Liverpool skuggar nu Tottenham tillsammans Arsenal, Aston Villa och Manchester City i ett tidigt ryck i toppen av tabellen.

TV: Liverpool besegrade Nottingham
 

 

Emrik Johansson@emrik_johansson2023-10-29 17:32:00
Author

Fler artiklar om Liverpool