Anfield, 2021-04-14 21:00

Liverpool - Real Madrid
0 - 0

Liverpool - Real Madrid 0-0 (1-3): Liverpool utslaget ur Champions League

Liverpool - Real Madrid 0-0 (1-3): Liverpool utslaget ur Champions League

Liverpool lyckades inte att vända på steken hemma på Anfield. Trots flera chanser uteblev målen och ett defensivt skickligt Real Madrid avancerar till nästa runda.

Det var en annorlunda europakväll på Anfield. Den röda väggen fylld av fans uteblev. En vana när pandemin cirkulerat runt oss i över ett år, men likväl så dystert varenda gång. Trots den uteblivna stämningen bjöds det på en fin fotbollsmatch med mycket kamp. Förutsättningarna var solklara inför returen. Liverpool behövde vinna och med minst två måls marginal.

Och vilken drömstart vi var nära att bjudas på. Efter två minuter speltid erövrade Ozan Kabak bollen på egen planhalva och skickade iväg en lång svepande passning i djupet till en vilt springande Sadio Mané. Senegalsen släppte bollen i sidled till en fristående Mohamed Salah, men hans avslut gick rätt på den utrusande målvakten, Thibaut Courtois.

Drömstarten uteblev och efter en stark inledning av Liverpool började gästerna att växa in i matchen och anstormningen från hemmalaget mattades av.

Men Liverpool fortsatte att skapa chanser. I den 41 minuten fick Mohamed Salah bollen i offensivt straffområde. Med en försvarare tätt i ryggen försökte egyptiern vända upp och avsluta, men han lyckades inte vrida upp kroppen tillräckligt mycket. Bakåtvikt på Salah och bollen susade över ribban. Strax efteråt fick Wijnaldum ett bra läge efter en fin offensiv aktion av Trent Alexander-Arnold, men återigen stämde det inte i avslutningsläget när Liverpool befann sig i motståndarens straffområde.

Liverpool inledde andra halvlek på ett liknande sätt som de första 10 minuterna i matchens inledning. Lägen skapades, men återigen fanns inte den sista skärpan i avslutningsmomenten. Det var den avgörande faktorn ikväll. I kombination med ett Real Madrid som drog ner på tempot och försvarade sig bra. Samtidigt lyckades inte Liverpool skapa en ordentlig slutforcering, trots flera offensiva byten.

Kanske avgjordes matchen redan efter två minuter, när Salah missade drömläget. Ett tidigt ledningsmål skulle säkerligen gjort Realspelarnas ben något skakigare. Hela sekvensen blev i princip signifikativ för den här säsongen och kvällens match. Bollen vill inte in. Spelare som brukar göra mål från alla världens vinklar gör det inte längre – eller i alla fall inte för tillfället.

Kanske skulle Diego Jota startat. Kanske skulle Thiago Alcantara också fått chansen i startelvan. Det är egentligen oväsentligt att orda om sådant såhär tätt inpå en utgång i europaspelet. I ärlighetens namn avgjordes inte detta returmöte ikväll. Det var de tre insläppta målen i Madrid som bäddade för den här matchbilden. Zidanes mannar spelade klokt på resultatet och avancerar välförtjänt till semifinal. Liverpools europadröm slutade ikväll. Ett tappert försök räckte inte. Klopp spelade ut alla sina kort, men kvalitén saknades, tyvärr.







 

Carl Andreassoncarl.andreasson@liverpoolsweden.seTwitter: @Candreasson_2021-04-14 23:16:00
Author

Fler artiklar om Liverpool