Liverpool - Shrewsbury Town 4-1: Liverpool avancerar till nästa omgång av FA-cupen

Liverpool - Shrewsbury Town 4-1: Liverpool avancerar till nästa omgång av FA-cupen

Liverpool inledde säsongens FA-cupspel med en seger över League 1-laget Shrewsbury Town.

Som ofta när Liverpool ska delta i någon av de inhemska cuperna är det ytterst svårt att förutspå en startelva. Det stora coronautbrottet som skedde under inledningen av veckan gjorde bara synen i spåkulan ännu mer grumlig och ovissheten bland supportrar var stor angående vilka elva spelare som skulle representera Liverpool från start i den tredje omgången av FA cupen. När startelvan sedan presenterades blandades rutinerade, välkända namn med orutinerade, lovande och okända. Backlinjen såg ut ungefär som den som tysken brukar formera inför en match i Premier League, medan anfallet såg ut som om det nästan vore en ungdomsmatch. Hursomhelst skulle det bli intressant att följa hur talangerna hanterade uppgiften på Anfield.

Matchbilden under inledningen av matchen var väntad. Ett hemmalag som kontrollerade bollinnehavet och ett bortalag som mest var intresserade av försvarsspel, i hopp om att möjligen kunna straffa favoriterna genom kontringar. Trots det stora bollinnehavet hade Liverpool svårt att skapa några riktigt heta målchanser, särskilt på grund av det låga bolltempot. Istället kunde bortalaget chocka Anfield när anfallaren Daniel Udoh utnyttjade att Konate inte visste vad han hade bakom sig och kunde stöta in ledningsmålet efter ett fint inspel från vänster. Därefter tog det inte lång tid innan bollen återigen befann sig i målburen bakom irländaren Kelleher, men den här gången kunde offsideflaggan förhindra ytterligare chock. 

Istället skulle hemmalagets unga spelare vissa på kvalitet, när ytterbacken Bradley fint hittade Gordon som kyligt kunde finta bort sin försvarare innan talangen kunde hitta nätet och fira framför Liverpoolfansen. Inte långt efter skulle domare David Coote signalera för straffspark till hemmalaget efter en handssituation strax innan halvtid. Straffen förvaltades väl av brassen Fabinho och Liverpool kunde gå in till omklädningsrummet i halvtid med en 2-1 ledning.

Det tog bara några fåtal minuter i den andra halvleken innan Liverpool var en benparad ifrån att späda på sin ledning och målantalet till tre. Efter den tidiga chansen verkade det som att hemmalaget var mer intresserade av att bevaka sin ledning än att utöka den. Bortalaget försökte vid några fåtal tillfällen återigen chocka och överraska publiken genom ett kvitteringsmål, men var aldrig riktigt nära. Shrewsbury Towns dröm om kvittering skulle slutligen krossas, när inhopparen Roberto Firmino mycket elegant kunde klacka in Liverpools tredje mål framför den tillresta bortapubliken. Ett aningen tröttkört och frustrerat bortalag kunde inte stoppa Fabinho från att göra sitt andra och Liverpools fjärde mål för dagen med matchens sista höjdpunkt efter en fast situation.

I och med den här vinsten avancerar "The reds" vidare till FA-cupens fjärde omgång, medan Shrewsbury får avsluta sin resa i FA-cupen för den här gången. 

Edvin Karlssonedvin.karlsson@liverpoolsweden.se2022-01-09 17:16:00
Author

Fler artiklar om Liverpool