Anfield, 2024-02-28 21:00

Liverpool - Southampton
3 - 0

Liverpool - Southampton 3-0: Kidsen levererar

Klopps ännu yngre kids ställdes på benen mot ett roterat Southampton i FA-cupen. Kidsen gjorde oss inte besvikna, 18-årige Lewis Koumas gjorde 1-0 och likaledes 18-åriga Jayden Danns gjorde 2-0 och 3-0. Vi är i kvartsfinal mot Manchester United.

När vi trodde att det inte gick att rotera mera så överraskade Jürgen Klopp oss igen. Hela sex byten från söndagens vinnarlag. Kapten Virgil van Dijk sattes att styra över dom fyra reserverna Caoimhin Kelleher, Joe Gomez, Kostas Tsimikas och Cody Gakpo och dom sex juniorerna Jarell Quansah 21 år, Harvey Elliott 20 år, Bobby Clark 19 år, James McConnell 19 år, Conor Bradley 20 år och Lewis Koumas 18 år.

Backlinjen är Bradley - Quansah - van Dijk - Tsimikas. Gomez får återigen testa en ny position, denna gång som “sexa” och som “åttor” spelar ungtupparna McConnell och Clark. Anfallet är Elliott - Gakpo - Koumas.

Även Southampton vrider till laget och har gjort hela åtta byten sedan förlustmatchen mot Millwall hemma den 24 februari. Southampton hade 80 procents bollinnehav och 12-6 i avslut men förlorade med 1-2.

Det börjar böljande mellan två bolltrillande men orutinerade lag. I den femte minuten får Southamptons Kamaldeen Sulmana bollen i ett helt fritt läge och skjuter bollen i stolpen. Minuten efteråt tvingas Kelleher till en prakträddning efter avslut från Sékou Mara. Vi har börjat försvarsmässigt darrigt. Det har varit klart mest Southampton den första kvarten. Vårt unga och orutinerade lag ser ungt och orutinerat ut. I femtonde minuten kommer vårt första avslut genom Joe Gomez som krutar bollen högt upp på Anfield Road-läktaren.

Därefter börjar vi äta oss in i matchen och får till bättre presspel. I den 20:e minuten driver Koumas in med bollen i straffområdet och blir omkulltryckt, många vädjar efter straff men det var nog inte tillräckligt. I den 21:a minuten får Gakpo i bollen i ett bra läge i straffområdet men blir för omständig. Vi har mera boll nu, men utan att skapa feta lägen. En betydligt bättre andrakvart än förstakvart.

Det vita sydkustlaget har en kort period i början av tredjekvarten och Kelleher får återigen göra en bra räddning, men sedan tar Klopp's Kids över igen. Efter en viss press får Harvey till ett bra skott i den 42:a minuten som Sotonkeepern Joe Lumley räddar till hörna. I den 44:e minuten smäller det. Bobby Clark slår en fin djupledspassning till Lewis Koumas som driver inåt och krutar på och via ett vitt ben sitter kulan i nätmaskorna. Anfield jublar i högan Merseysidesky.

I halvtid byter Jürgen ut vår kapten och släpper in muskelpaketet Ibrahima Konaté. Nu spelar vi mot The Kop. Vi börjar försvarsslappt igen och Sulemana tvingar Kelleher till en ny prakträddning. I den 52:a minuten spelar den fina passningsspelaren Clark fram Gakpo till ett bra läge, men nederländaren får inte till det. Vi äter oss in i halvleken lite snabbare än under den första halvleken och det känns ganska bra när vi har spelat en timma.

I 62:a minuten gör Jürgen ett dubbelbyte, McConnell och målskytten Koumas går ut och in kommer Alexis Mac Allister och stortalangen 18-årige Jayden Danns. Danns får snabbt ett fint läge i den 65:e minuten men skottar via en vit fot till hörna. Vi har mest boll men Soton kommer i farliga kontringar och Ibou visar gång på gång vilken klippa han är. Soton har haft några fina lägen men har bränt dom. Vi har fortsatt mest boll och skapar också en del. I den 73:e minuten får Harvey en boll till skänks och frispelar Jayden Danns mycket snyggt, Danns chippar iskallt bollen över en hjälplös Lumley.

När det återstår en kvart av ordinarie speltid står det 2-0 och Anfield sjunger. I den 78:e minuten presenteras åter en ny debutant då nummer 98, den 16-årige Trey Nyoni får beträda Anfields gräs på bekostnad av Harvey Elliott. 2-0-målet har satt ner kampviljan hos helgonen och matchen kan spelas av. Men kidsen nöjer sig inte med 2-0, i 88:e minuten tar Conor bollen och slår på en yttersida som Lumley räddar bara för att målhungriga Danns ska få göra ytterligare ett mål, 3-0. I 90:e minuten går Cody ut och 19-årige Kaide Gordon kommer in. Efter 94 minuter blåser domare Craig Dawson av tillställningen.