Liverpool - Watford
2 - 0

Liverpool - Watford 2-0: Upp i serieledning utan att imponera

Liverpool leder Premier League efter 2-0 hemma mot Watford.

13.30-matchen mellan Liverpool och Watford på Anfield var som 13.30-matcher mellan Liverpool och Watford på Anfield ganska ofta kan vara. Avslagen stämning (typisk turistmatch?), ett överlägset hemmalag som vet om att de är just överlägsna och därför inte behöver ta ut sig mer än nödvändigt och ett bortalag som vet om att “det inte är här som vi ska ta våra poäng”.

Efter tjugo sömniga minuter hettade matchen till när gästernas slovakiske mittfältare - Juraj Kucka - störtade fram från vänster och kom till ett ohotat avslut mot Alisson Becker. En matchavgörande räddning från brassen, skulle det visa sig. För i anfallet efter svingade Joe Gomez in ett inlägg på Trent-manér till Diogo Jota som skallade in 1-0. Portugisens fjortonde ligamål för säsongen (tvåa i skytteligan bakom en viss Mo Salah) och fjärde med hjässan.

Tio minuter senare var Jota nära att knapra in ännu ett mål på Salah i skytteligatoppen när han klackades fram och helt ren avlossade ett skott mot Ben Foster. Räddning Foster den gången och lagen gick in i halvtid med 1-0 Liverpool på tavlan.

Liverpool hade kontroll

I den 55:e minuten kom Hornets till sin dittills bästa chans när anfallaren Joao Pedro fick bollen och var fri framför Alisson. Avslutet bra men inte tillräckligt. Bollen strök strax utanför Alissons vänstra stolpe.

Det var Watfords stora chans att kvittera. För resten av halvleken hade Liverpool kontroll över. Man pressade ned Watford på deras egen planhalva och kunde, trots fortsatt ganska låg energinivå, behålla ett fast grepp om taktpinnen. Den slutgiltiga spiken i kistan kom dock först i den 89:e minuten när Jota drogs ned och tilldömdes straff. Fabinho tog hand om den, drog upp bollen i Fosters högra kryss och fastställde slutresultatet till 2-0.

Erik Segerströmerik.segerstrom@liverpoolsweden.se@erik_segerstrom2022-04-02 15:27:20