Liverpool - West Ham
1 - 0

Liverpool – West Ham  United 1-0: Liverpool tog revansch på West Ham

Liverpool – West Ham United 1-0: Liverpool tog revansch på West Ham

The Reds tog ytterligare tre poäng i jakten på Premier League-titeln. Sadio Mane blev med sitt mål i den första halvleken matchhjälte.

Efter en fin manifestation av hela arenan, för att visa sitt stöd till den ukrainska befolkningen, blåste domare Jon Moss i gång den första halvleken. Det dröjde sedan inte mer än en minut innan Mohamed Salah fick sitt första läge i matchen. Efter att en West Ham-spelare blåsts av för offside, uppfattade Trent Alexander-Arnold snabbt att Salah löpte sig fri. Med en precis passning från egen planhalva spelade Trent fram egyptiern till ett friläge, men Liverpools målkung kunde inte sätta bollen förbi Lukasz Fabianski.

Efter Salahs friläge stod matchen och vägde. West Ham hotade något via Michael Antonio som sysselsatte Alisson med några avslut, samtidigt som Liverpool hade svårt att komma till farliga avslutslägen. Men sen kom, lite från ingenstans, matchens första mål. Alexander-Arnold skottpassade in bollen framför West Hams mål, och framrusande kom Sadio Mane som med VAR-linjen på sin sida kunde stöta in ledningsmålet.

Luis Diaz hade sedan ett riktigt bra läge att göra sitt andra mål i den röda tröjan. En fin boll hittade fram till Alexander-Arnold som i vanlig ordning kom löpande på högerkanten. Trent spelade in bollen snett inåt bakåt till Diaz, som inte fick någon vidare träff på bollen och Aaron Cresswell kunde rensa bollen på mållinjen. Bollen kom inte längre än till Trent igen, vars inspel inte kunde förvaltas av Diaz. Sedan svängde det åt andra hållet.

Pablo Fornals fick löpa helt fritt centralt på Liverpools planhalva och fick bollen perfekt till sig. Argentinaren lyckades kyligt chippa bollen förbi Alisson, men vem om inte Alexander-Arnold, som var inblandad i det mesta i den första halvleken, lyckades rensa med en cykelspark på mållinjen. Rensningen landade hos Nikola Vlasic som inte heller han lyckades ta vara på sin möjlighet. Så efter många om och men så stod det endast 1–0 i halvtid.

Målchanserna lös länge med sin frånvaro i den andra halvleken. Liverpool dominerade bollinnehavet, Diaz och Salah testade lyckan utanför straffområdet och West Ham var alltid redo att kontra.

Och dessa kontringar höll på att kosta Liverpool poäng. Först var Manuel Lanzini nära, då han blev helt fri i mitten av Liverpools straffområde, tog emot bollen, lyckades oavsiktligt (enligt mig) skottfinta bort Trent som skulle blockera och skulle bara trycka in bollen i mål. Argentinaren stressade dock i väg sitt avslut och bollen som borde hamnat i nätmaskorna, hamnade i stället på läktaren. En suck av lättnad.

Tio minuter senare var det Antonio som löpte sig fri. Den stora engelsmannen lyckades ta sig förbi Andy Robertson, men Naby Keita gjorde ett heroiskt hemjobb och lyckades blockera Antonios avslut i sista sekund. Två suckar av lättnad.

Några större målchanser skapade sedan inte av någon av lagen och matchen slöt 1-0. Tre poäng, hållen nolla och lite mer press lagd på Manchester City inför morgondagens Manchester-derby.