Liverpool - Wolves
3 - 1

Liverpool - Wolves 3-1: Liverpool segrade förgäves i sista ligamatchen

Den engelska ligasäsongen är nu färdigspelad.

Både Mohamed Salah och Virgil van Dijk som utgick skadade under förra helgens FA-cup final inledde på bänken när ligaspelet avslutades hemma på Anfield. I övrigt ställde Klopp upp med bästa möjliga elva mot mittenplacerade Wolverhampton.

Förutsättningarna denna eftermiddag var ganska enkla. Tre poäng krävdes för att Liverpool skulle ha någon som helst chans på ligatiteln, men troligen skulle heller inte det räcka eftersom man var beroende av ett annat resultat fem mil bort.

Matchen hade knappt kommit igång innan Konaté missbedömde en utspark från bortalaget och därefter var ur position då Wolves oerhört enkelt kunde ta ledningen. En mardrömsstart som begravde den lilla strimma hopp som fanns.

Halvvägs in i den första halvleken kom dock kvitteringsmålet efter ett stycke briljans av Thiago som klackassisterade Mané. I övrigt bjöds det som bäst på några halvchanser åt bägge håll under en rätt trög första halvlek. Publiken skulle dock vakna till liv för ett ögonblick när man noterade att Aston Villa parallellt hade tagit ledningen i Manchester.

Inför andra halvlek fick vi tyvärr se ännu en av lagets viktigaste spelare, formtoppade Thiago, bytas ut med skadekänning. Utöver en tidig nätkänning för Mané där han vinkades av för offside hände det inte mycket inledningsvis i andra halvlek. I 58:e minuten byttes Salah in och tio minuter senare sprang han igenom i djupet men fick inte ordning på bollen och Wolves kunde bryta.

I den andra matchen höll Aston Villa liv i det hela en stund genom att gå upp i en tvåmålsledning, men den ledningen tappades lika snabbt. För Liverpools del fick Salah in ett ledningsmål och mot slutet utökade även Robertson målskörden vilket gav Liverpool en 3-1 seger, men det spelade ju tyvärr ingen roll i slutändan. Liverpool slutar en poäng efter de ljusblåa som tog hem årets upplaga av Premier League.

Summerar man ligasäsongen så är det ju en ytterst stark prestation att samla ihop 92 poäng. Dessa poäng hade historiskt sett räckt till guld vid många tillfällen, men trots att Liverpool är på en så pass hög nivå nu så är ju Manchester City det också vilket betyder att varje poängtapp blir kostsamt.

I övrigt kan vi också konstatera att Mohamed Salah vann skytteligan än en gång och han verkar i alla fall vara återställd till vad som komma skall. Detsamma gäller nog Van Dijk, men för Thiago såg det ju inte särskilt ljust ut. För även om ligaspelet avslutades ikväll så återstår det ju faktiskt en match. Nu vänds nämligen världens blickar mot Paris där bucklan med de stora öronen väntar.

William Hiekkanenwilliam.hiekkanen@liverpoolsweden.seTwitter: @Wuvuzela2022-05-22 19:16:00