Liverpool - Wolves
4 - 0

Liverpool - Wolverhampton 4-0: Komfortabelt

Wolverhampton kom direkt ifrån en vinst mot formsvaga Arsenal och Liverpool blev klara för Champions League avancemang under den gångna veckan. En spännande drabbning på förhand blev en komfortabel vinst för dom röda.

Domare Craig Pawson blåste igång första halvlek och för första gången på väldigt länge, så skanderade ett efterföljande rop med applåder inne på Anfield från cirka två tusen supportrar. Matchupptakten speglar nog dom båda lagens matchplaner. Liverpool tar tag i bollinnehavet och Wolves sjunker ner i defensiven. Trots ett dominant rött bollinnehav genomgående under första halvlek, så uppfattas matchbilden under perioder som böljande. Bortalagets fartkulor Adama Traoré och Pedro Neto göra återkommande försök att tränga sig förbi på respektive kant och Daniel Podence i nummer 9-rollen får iväg ett avslut som tvingar den unge irländaren i Liverpoolburen att sträcka ut rejält. Överlag hade dock hemmalaget kontroll över matchen och redan i den 24:e minuten hittar Mo Salah nätet. En fint svepande crossboll från kapten Henderson hamnar ”lite tack vare” Conor Coady hos egyptiern som så ofta bara dunkar dit den typen av lägen, och så även i detta fall. På något underligt sätt hittar domaren en anledning att döma straff till Wolves efter en så kallad ”filmning” utförd av Conor Coady, en ganska rejäl sådan dessutom. Som tur är så finns det även positiva sidor med VAR, rätt ska vara rätt. 1-0 till dom röda i halvtid.

Under upptakten av andra halvlek så är matchbilden fortsatt relativt likadan. Liverpool har bollinnehavet och dikterar speltempot, men Wolverhampton fortsätter att ha hotande spelsekvenser. Men efter att Jordan Henderson i den 58:e minuten spelat fram Gini Wijnaldum som fint knorrat upp bollen i bortre klykan, så tar Liverpool över matchen helt och hållet. Det tar inte ens tio minuter innan Joël Matip stångat in 3-0 efter en fin och effektiv hörnvariant. Trent Alexander-Arnold gör comeback och byter av Neco Williams. Den fortsatt unge engelsmannen gör det han är bäst på och ligger bakom Liverpools fjärde mål för matchen. Med 4-0 på resultattavlan så spelar Liverpool bara av matchen framför ett återigen sjungande The Kop.

Caoimhín Kelleher håller ytterligare en nolla och det nykomponerade mittbackslåset ser allt mer stabilt ut. Neco Williams gjorde en bra match och Curtis Jones ser ut som en spelare som kan komma att slå sig in som ordinarie på Liverpools mittfält. Trion där fram var pigga och Jordan Henderson var exemplarisk. Spelmässigt så såg det också väldigt bra ut ikväll och vi hakar på i tabelltoppen.