Liverpoolspelare i VM – vad kan vi förvänta oss?

Liverpoolspelare i VM – vad kan vi förvänta oss?

Sju röda har blivit uttagna till mästerskapet i Qatar och det ser ut att bli spridda skurar när det kommer till mängden speltid.

Alisson Becker, Virgil van Dijk, Ibrahima Konaté, Trent Alexander-Arnold, Jordan Henderson, Fabinho och Darwin Núñez kommer alla att representera sina landslag i det kommande världsmästerskapet i Qatar som drar igång på söndag.

Alisson har varit förbundskapten Tites förstaval ett bra tag och det finns ingen anledning att ändra på det efter den säsong ”Ali” haft i Liverpool. Han har varit en av lagets absolut bästa spelare och räddat en drös med poäng på egen hand.

Virgil van Dijk är lagkapten i Nederländernas landslag och en given kugge i mittlåset. Ett på förhand spännande holländskt landslag behöver sin kapten i form om de ska kunna ta sig långt i det här mästerskapet. Efter en svag säsongsstart har den gode van Dijk spelat upp sig på slutet – men frågan är hur långt ifrån toppformen han egentligen är?

Ibrahima Konaté gick skadad under stora delar av säsongsinledningen och utan honom eller Matip tillgängliga bredvid van Dijk såg försvaret riktigt skakigt ut. När väl fransmannen var hel och spelduglig igen såg man vilken fantastisk försvarare det är. Stor, stark, snabb och grym i luften. Det har under de senaste dagarna ryktats i olika medier om att han till och med kan få en startplats i den stenhårda franska mittbackskonkurrensen. Det hade gjort mycket gott för Konatés självförtroende och för den fortsatta Liverpoolkarriären – och inte hade han på något sätt gjort bort sig i en Les Blues-elva.  

Varken Trent Alexander-Arnold eller Jordan Henderson spås få speciellt mycket speltid för England i Qatar. Efter Trents svaga säsongsstart och petning i den sista Nations League-matchen mot Tyskland var det rätt mycket som pekade på att han inte skulle få en plats i truppen till vinterns VM. Men i och med att Reece James gick sönder och missar mästerskapet fick Liverpools nummer 66 en plats i truppen. Jordan Henderson har haft en säsong som har varit mycket upp och ner så här långt och det börjar märkas att han ska fylla 33 år. Men han är trots allt en fantastisk ledare och i sina bästa stunder fortfarande en bra fotbollsspelare. Det lutar dock starkt åt att Gareth Southgate väljer Declan Rice och supertalangen Jude Bellingham på det centrala fältet.

En annan spelare som fått utstå en del kritik den här säsongen är Fabinho som trots det blev uttagen i Brasiliens trupp. ”Bläckfisken” har varit långt ifrån sitt bästa jag och lär precis som sina engelska lagkompisar inte få mycket speltid hos favorittippade Brasilien. I de senaste matcherna inför turneringen har Tite föredragit Fred!, Casemiro och även Lucas Paqueta före Fabinho på mittfältet.

Sist men inte minst har vi yrvädret Darwin Núñez som kommer representera sitt Uruguay. Han lär tampas med Liverpoolbekantingen Luis Suarez och Edinson Cavani om platserna längst fram. Och den stora frågan är om Núñez fina form kommer ge honom en plats i elvan före någon av de två veteranerna.
 

Rasmus Karlssonrasmus.karlsson@svenskafans.com@_RasmusKarlsson2022-11-16 20:30:00
Author

Fler artiklar om Liverpool