Liverpoolspelarnas landslagsinsatser

Liverpoolspelarnas landslagsinsatser

Säsongens första landslagssamling är över och nu väntar nya matcher i Liverpoolströjan. Vilken form spelarna kommer tillbaka i återstår att se. I negativ bemärkelse sliter som bekant resor och matcher mycket, men ser man det från den ljusa sidan finns det en hel del muntra miner som återvänder till Anfield med extra mycket självförtroende.

Ungerns lagkapten Dominik Szoboszlai är på god väg att leda sitt land mot EM efter en tung bortaseger mot ett på pappret riktigt vasst Serbien. Mittfältaren spelade samtliga minuter både då och senare i träningslandskampen mot Tjeckien och skämtade friskt i en intervju att Ungern är obesegrade då han varit lagkapten.

Till EM är också Andy Robertsons Skottland på väg. Kaptenen gjorde en stabil insats i bortasegern på Cypern och spelade sedan även hela jubileumslandskampen mot England i retrotröja.

Teoretiskt sätt är Portugal redan klara för EM och Diogo Jota fanns på planen i en av landets två kvalsegrar. Jota skrev in sig i målprotokollet två gånger om när Luxemburg förnedrades på hemmaplan.

Holländarna ser även ut att snuva grekerna på ett Tysklandsäventyr. När lagen möttes i torsdags vann de orangea med Virgil van Dijk och Cody Gakpo mot Kostas Tsimikas gäng. Gakpo som gjorde ett av målen i 3-0 segern blev utbytt både då och i träningsmatchen på Irland i söndags. Lagkaptenen Van Dijk fick däremot inte vila alls vilket Tsimikas fick göra när grekerna slog Gibraltar.

I det afrikanska kvalet fanns Mohamed Salah inte med när Etiopien besegrades. Däremot spelade Egyptens kapten hela träningsmatchen mot Tunisien igår.

Sydamerikanerna kommer som vanligt att återvända till Liverpool sist av alla. I Marcelo Bielsas nya Uruguay är det en generationsväxling av det grövre slaget vi bevittnar. Darwin Nunez är tänkt att vara en av de bärande spelarna och fick chansen från start i bägge kvalmatcherna. I hemmasegern mot Chile blev det en godkänd insats trots att han lämnade planen mållös. Mot Ecuador gick det sämre och anfallaren byttes ut redan i paus när man föll uppe i Quito.

För Argentina med Alexis Mac Allister och Brasilien med Alisson blev det samma upplägg som för Uruguay, nämligen hemmamatch först och sedan bortamatch på hög höjd. Alisson petades i bägge matcherna av Ederson och kommer nog spelsugen tillbaka till Liverpool. Mac Allister kan däremot vara mer sliten efter två insatser i världsmästartröjan. Hans Argentina hade syrgastuber med sig till bortamötet mot Bolivia och visst kanske det bidrog till att man kunde vinna den bortamatch som man 2009 förlorade med hela 1-6. Den gången fanns gamla Liverpoolspelaren Javier Mascherano i laget och mittfältaren var en av flera som hade svårt att andas på den höga höjden.

Luis Diaz spelade även största delen av matcherna då hans Colombia plockade fyra poäng på de inledande kvalmatcherna mot Venezuela och Chile

Trost att det handlade om träningsmatcher så var det ändå Wataru Endos Japan som skapade störst rubriker denna samling. Som kapten ledde Liverpoolmittfältaren sitt land till en 4-1 seger borta mot Tyskland och nästa sommars värdnation sparkade samtidigt förbundskaptenen Hansi Flick efter matchen. Endo fick även ett inhopp mot Turkiet då Japan återigen gjorde fyra mål.

För Caoimhin Kelleher blev det också att näta bänk medan Trent Alexander-Arnold och Ibrahima Konate inte fanns tillgängliga på grund av skador. Bland spelarna i U-landslagen kan vi nämna att Harvey Elliott spelade för England och att Ben Doak fanns på planen mot Spanien där Stefan Bejcetic satt på bänken.

TV: Luis Diaz konstmål mot Bournemouth
 

William Hiekkanenwilliam.hiekkanen@liverpoolsweden.seTwitter: @Wuvuzela2023-09-13 10:20:00
Author

Fler artiklar om Liverpool