Lovordad fysioterapeut återvänder

Lovordad fysioterapeut återvänder

Chris Morgan återvänder till Liverpool och tar rollen som fysioterapeut för förstalaget i Lee Nobes team. Morgan har en bakgrund med tio år i klubben 2006-16 varefter han har jobbat för Crystal Palace och Arsenal.

Hösten 2016, nio månader efter att Jürgen Klopp tagit över som manager, tackade Chris Morgan för sig efter tio år i klubben och bytte arbetsgivare till Crystal Palace. Efter 16 månader anställdes Morgan av Arsenal där han har jobbat fram tills nu då han väljer att återvända till Liverpool.

Efter att Richie Partridge valde att ta ett jobb för Qatars landslag och att Christopher Rohrbeck har återvänt till Tyskland på grund av familjerelaterade skäl, har Liverpool varit tunna på fysioterapeuter och Morgan fyller därför ett påtagligt behov. Att han har jobbat i klubben under ett decennium är förstås en välkommen bonus vid sidan av kunskap och erfarenhet i yrkesrollen.

Steven Gerrard har tidigare berättat för Liverpool Echo om hur högt han värdesatte Morgans roll i klubben, både som yrkesman och person.

”Han var som utgångspunkt reservlagets fysioterapeut, och hade ansvar för småsaker med förstalaget, men Chris var så bra på sitt jobb att jag allt oftare gick till honom varje gång jag kände av något eller var bekymrad för ett mer allvarligt problem.

Med åren lärde jag mig att lita fullt ut på Chris, oavsett om det handlade om rehabilitering efter skada eller för att han lyssnade medan jag tömde ur mig något av mina tyngre bekymmer. Han har hjälpt till att rädda min karriär vid några tillfällen som 2011 när jag befann mig allra djupast och trodde det var slut.”


En annan som tackar Morgan är Arsenals försvarare Kieran Tierney som skrev så här på Twitter efter att Gunners vann FA-cupfinalen i lördags. Tierney var skadad när han kom till klubben förra sommaren, men har gjort comeback och haft en bra avslutning på säsongen.

”Den här mannen hjälpte mig från första stund jag gick in genom dörren. Jag kan inte tacka dig nog för allt du har gjort för mig. Du är en speciell man och jag är tacksam för allt. Det är ledsamt att du ska lämna oss och jag kommer att sakna dig, din legendar. Jag kunde inte ha uppnått detta utan dig.”

Klubbläkaren Andrew Massey lämnade Liverpool för FIFA i mars och i stället för det väntade att Arsenals Gary O’Driscoll skulle ta över gjorde denne en helomvändning och som alternativ lösninig flyttades Jim Moxon upp från akademin.

Enligt James Pearce i The Athletic förväntas Liverpool belöna Moxon för en strålande insats under coronapandemin och erbjuda honom jobbet permanent.

Mattias Hernermattias.herner@liverpoolsweden.se@liverpoolsweden2020-08-04 17:18:02
Author

Fler artiklar om Liverpool