Lucas Piazon vill tillbaka till Chelsea
Piazon med Malagas tröja i vilken han vuxit som spelare.

Lucas Piazon vill tillbaka till Chelsea

Unge brassen Piazon befinner sig för närvarande i Malaga på lån, men att Chelsea är laget han vill spela för gör han klart för alla i en intervju med Skyports.

En av alla unga talanger från Chelsea på lån är 19-årige brasilianaren Lucas Piazon. Den offensive mittfältaren befinner sig för närvarande på lån hos spanska ligafemman Malaga.
 
”Jag återväder till Chelsea i juli och kommer att spendera försäsongen med mina lagkamrater i Chelsea. Den nye managern är den som kommer bestämma vilka han vill ska stanna och vilka som ska lånas ut.”
 
Hos Malaga har Piazon spelat i 13 matcher, varav två i Champions League-åttondelsfinalerna mot Porto. Målkontot är fortfarande tomt, men två assist har den unge brassen hunnit med. En till Saviola i 1-0 segern mot Athletic och en till Demichelis i 1-1 matchen borta mot Valladolid.
 
”Att stanna i Chelsea är naturligtvis det jag helst vill. London är en underbar stad där min mor, min syster och mina vänner bor.”
 
Piazon har ännu inte slagit sig in i Chelsea, men har efter ett och ett halvt år med klubben hunnit inse att Chelsea är klubben för honom. ”Jag älskar klubben och människorna i Chelsea. Det är min klubb och den klubb jag vill vara hos.”
 
Tre gånger fick Piazon chansen i Chelsea under hösten innan flytten till Malaga i januari. I ligacupen mot Wolverhampton och United och sedan femton minuter mot Aston Villa där 4-0 blev 8-0 med Piazon på planen. Därtill spenderade brassen nio matcher på bänken utan att bli inbytt. Både Di Matteo och Benitez har alltså givit Piazon speltid och det är något som han naturligtvis hoppas att den nye managern också ska göra.
 
”Om Chelsea vill att jag stannar och managern vill att jag stannar och spelar så vore det bäst för mig. Om de beslutar att låna ut mig igen så kan det bli Malaga, men också någon annan klubb. Oavsett så kommer jag försöka bli bättre så att jag kan komma tillbaka till Chelsea och ta en plats i laget.”
 
Chelsea är inte den klubb där flest ungdomar fått och tagit chansen vilket också Piazon noterat. ”Med tanke på min ålder är det svårt att få spela kontinuerligt för en så stor klubb som Chelsea.”
 
Under förra sommaren var Chelsea i USA under försäsongen och Piazon fick där göra tre inhopp, mot Seattle Sounders, Paris SG och MLS All Stars. Första målet kom i matchen mot PSG där Piazon med åtta minuter kvar att spela såg till att matchen slutade 1-1 med sitt mål.
 
”Om jag kan göra en bra försäsong med Chelsea, som förra året, så kan jag bli en spelare som finns där när laget behöver mig. Får jag spela 20-30 minuter i de flesta matcherna så kan jag hjälpa laget att vinna och bli bättre.”
 
I Malaga har det blivit mer speltid och Piazon har fått chansen att visa vad han kan. ”När jag kom till Malaga var det viktigaste för mig att få spela fotboll, och det har jag fått. Jag är mycket nöjd med managern och klubben och det har varit en bra erfarenhet att få spela i en stor liga. Det gör att jag kan återvända till Chelsea som en bättre spelare.”
 
Om säsongen 2013/2014 blir säsongen då Lucas Piazon slår sig in i Chelsea på allvar återstår att se. Att det är en talangfull spelare med stor potential och ett hjärta för Chelsea är dock klart.
 
Källa: Skysports

Niklas Isaksson2013-05-02 20:46:53
Author

Fler artiklar om Chelsea