Emirates Stadium, 2021-08-22 17:30

Arsenal - Chelsea
0 - 2

Lukaku om sitt nya favoritmål
Kärlek utan smekmånad, Lukaku tog för sig direkt och bidrog med ett mål.

Lukaku om sitt nya favoritmål

Romelu Lukakus Chelsea vann igen, belgaren själv gjorde sitt 114:e mål i Premier League. Ett mål som han själv kallar sitt favoritmål.

Lukaku slösade inte bort många minuter under sin debut i Chelsea-tröjan innan han gjorde sitt första mål för säsongen. I ett anfall där han själv var med och byggde upp i det som han själv avslutade kliniskt nära mål på en pass från Reece James. Lukaku själv på frågan hur han rankar målet:

”Detta var det bästa för mig, det bästa bland många. Det hela var riktigt känslosamt för mig. Målet var inte så märkvärdigt, men uppbyggnaden innan var fin. Vi spelade riktigt bra, vi dominerade. Jag tycker att vi kunde ha gjort fler mål, men vi är ändå nöjda med en fin prestation. Vi måste fortsätta såhär.”

“Nu behöver vi fortsätta att träna, fortsätta att bygga laget och bli starkare då Premier League är en väldigt stark liga. Vi är redo för utmaningen, förhoppningsvis kan vi bli ännu bättre."

Lukaku sprang och malde ner Arsenals försvar och visade gång på gång upp sin styrka och fart. Just de kvalitéer som gjort honom till en av Europas bästa anfallare. Lukaku fick efter matchen också frågor kring sin egen insats och hur han tränar:

”Jag försöker bli bättre hela tiden, men jag har en lång väg kvar. Jag vill jobba hårt för laget, jag vill vinna, göra mål och skapa målchanser. Det är något jag jobbat hårt med och något jag skall fortsätta med. Mitt nya lag är fyllt med talang, laget är mästare i Europa och uppenbarligen vill man fortsätta att utvecklas.”

”Jag har hela tiden sagt att jag vill tillföra något annat i detta lag, förhoppningsvis gjorde jag det. Det tog några minuter innan jag förstod hur mina lagkamrater ville röra sig. Jag ställde många frågor till dem och de hjälpte mig mycket. Det blev riktigt bra till slut.”

Avslutningsvis summerar Lukaku:

“Jag var lite spänd, väldigt fokuserad. Det fanns bara en sak och det var att vinna. Jag är jätteglad för klubben och fansen.”
 

Erik Larholm@eriklarholm2021-08-23 16:28:34
Author

Fler artiklar om Chelsea