Magda Eriksson vill bjuda Stamford Bridge-publiken på en show
Chelsea ligger just nu jämsides med Arsenal i WSL-tabellen med 18 poäng vardera.

Magda Eriksson vill bjuda Stamford Bridge-publiken på en show

Chelseas damlag spelar tävlingsmatch på Stamford Bridge för första gången sedan 2019 på söndag. Precis som senast det begav sig är det Tottenham som står för motståndet. Lagkapten Magda Eriksson är minst sagt taggad på att spela inför ett fullsatt Stamford Bridge.

I dagarna annonserade klubben att hemmamatchen mot PSG i CL-gruppspelet även den kommer spelas på Stamford Bridge, detta den 22 december. Beth England blev matchhjälte med ett verkligt kanonskott senast damerna spelade på Bridgen, Spurs besegrades med 1-0 den gången. Magda Eriksson intervjuades på Cobham efter det sista träningspasset innan matchdagen.

”Jag är väldigt taggad, det är nästan svårt att sätta ord på känslorna,” säger Eriksson. ”Jag är så glad att det är slutsålt, på helt rätt arena, förhoppningsvis kan vi bjuda på en rejäl show. Träningarna har gått bra, alla är på plats. Det har bara handlat om att hålla kroppen och skallen fräscha och redo inför morgondagen.”

Som Eriksson säger så är alla samlade igen. Tränare Emma Hayes är tillräckligt frisk för att kunna jobba som vanligt. Ytterligare en faktor som bidrar till hajpen är att Erin Cuthbert i veckan förlängde sitt kontrakt till 2025. 24-åringens prestationer har mer än väl motiverat fortsatt förtroende.

”Detta är en spelare som kom hit som yngling och vuxit ut till vad som närmast kan beskriva som ett erfaret proffs,” säger Hayes. ”Hon har etablerat sig som en verklig nyckelspelare. Hennes roll på mittfältet är väldokumenterad, hon är outtröttlig, jag är överlycklig över att hon förlängt. Jag tror att Erin kommer växla upp än mer från och med nu.”
 

Wiktor Lidvall@LidvallWiktor2022-11-19 17:29:42
Author

Fler artiklar om Chelsea