2024-10-05 16:00

Stockport - Wigan

Målglada Stockport mot Wigans defensiva vägg - En svit ska krossas
Mittbacken Pye fick fira säsongens första mål i förra omgången. Får han sista ordet även idag? Foto: Stockport County

Målglada Stockport mot Wigans defensiva vägg - En svit ska krossas

Efter tisdagens seger är County tillbaka i vinnarspåret. Hemmalaget har gjort mål i varje match under säsongen medan bortalaget Wigan åtnjuter en stigande form med fem omgångar i följd utan ett insläppt mål. Vilken svit kommer att brytas under lördagseftermiddagen?


Ett lokalt möte stundar. Två blåa lag från The Greater Manchester ska stångas i en ligamatch för första gången på över två decennier, och nu är det dags för County att starta ett nytt kapitel när det kommer till inbördes möten. Genom åren har lagen mötts 26 gånger och Wigan har gått segrande ur 15 möten medan County bara har vunnit 7 matcher. Stockport har inte vunnit något av de tre bataljerna som har spelats under 2000-talet, men tog hem alla tre poäng fem av åtta gånger under 1990-talet och gick bara på pumpen en gång. Mellan 1979 och 1982 förlorade County samtliga åtta möten för att sätta allt i ett perspektiv.

Bortalaget förlorade tre av sina fyra första matcher, men har gått som tåget efter det. County däremot vann sina tre första matcher och har sedan dess haft en nedåtgående form. Nu är The Hatters hittat tillbaka till sitt spel, men dagens match ser inte ut att bli målrik ut på förhand.  

Tabell och förutsättningar

Inför dagens omgång startar County på en femteplats, enbart två poäng efter Wrexham på den eftertraktade andraplatsen, dessutom med en match mindre spelad. 
Wigan har likt Wrexham spelat nio matcher men till skillnad från Walesarna ligger bortalaget på en fjortondeplats, med enbart tre pinnar upp till County på playoff-platserna. Wigan kan därför göra ett stort hopp i tabellen vid vinst i dagens match.


Tabellen inför dagens omgång. Foto: SvenskaFans.com

Form och startelvor

Stockport har radat upp en hel del kryss, och på de fem senaste omgångarna har de en vinst och tre oavgjorda. Säsongens enda förlust kom för två omgångar sedan men nu är County tillbaka på vinnarspåret igen.

Wigan har som bekant en bra förlustfri svit nu efter den skakiga inledningen. Fem raka hållna nollor varav två vinster. I dessa två segrar vann de med 4-0 och 3-0. Hemmalaget är med rätta favoriter, men Wigan kan bli en svår nöt att knäcka om man inte löser pusslet tidigt i matchen.

Elvan är återigen offensivt viktad. Fiorini får fortsatt förtroende efter förra veckans imponerande insats. Barry och Wootton, som båda var bänkade senast, startar på topp. Även Mingi får chansen från start defensivt i en annars oförändrad startelva.

Stockport Countys elva: Addai, Touray, Bate (K), Horsfall, Diamond, Camps, Pye, Mingi, Fiorini, Wootton, Barry
Wigan Athletics elva: Tickle, Carragher, Aimson, Kerr (K), Chambers, Weir, Smith, Rankine, Aasgaard, McManaman, Taylor

Joel Goldman2024-10-05 15:26:54
Author

Fler artiklar om Stockport