Turf Moor, 2022-03-05 16:00

Burnley - Chelsea
0 - 4

Målkalas på Turf Moor

Ett som vanligt svårspelat Burnley, borta på Turf Moor, var efter en tilltäppt första halvlek öppet för målkalas i den andra.

Inför
Första ligamatchen sedan Romans avgång och vid sidan av har inget nytt hänt mer än spekulationer. Tuchel uttryckte till chelseafc.com att det för honom inte var något chockerande det som tillslut hände då mycket rykten förekom.
Ett fint svep av Romans år gjordes på Viaplay före match och det är svårt att värdera vad han faktiskt gjort för vår fina klubb men han lämnade sannerligen som en världmästare. Men nu till tunga (men inte för oss) Burnley som haft fin form senaste tiden.
För första gången sedan oktober tog Chelsea tre raka ligasegrar, med en mängd mål i början av andra halvlek som gjorde skillnaden mot ett Burnley som man stångades hårt och frustrerande mot till det förlösande 0-1-målet.

Vi har blott förlorat en match mot Burnley sedan augusti 2009 vilket generar 16 matcher och senaste förlusten kom 12 augusti 2017 i en holmgång med 2-3 på Stamford Bridge som de flesta säkert minns då Burnley chockade ett skadebenäget Chelsea i premiären och hade 0-3 i paus. Sedan klev en nyvärvad Álvaro Morata in och reducerade snyggt innan David Luiz satte 2-3 sent men närmare kom inte kungsblått.
Detta är 9 matcher sedan och på just Turf Moor har Chelsea öst in mål senaste åren i ligan - senaste fem matcherna.

Turf Moor
19 Apr 2018 Burnley v Chelsea 1-2
28 Oct 2018 Burnley v Chelsea 0-4
26 Oct 2019 Burnley v Chelsea 2-4
31 Oct 2020 Burnley v Chelsea 0-3
05 Mar 2022 Burnley v Chelsea 0-4

Matchen inleddes med solidaritet mot Ukraina och de inledande 45 minuterna saknade mer eller mindre indicier eller någon form av större moment och Chelsea hade ett skott på mål i paus från James.
Thiago Silva såg till att det var likadant för opponenten som via McNeil och Weghorst försökte och var det någon som skapade mest så var det trots allt Burnley.
Så var det med det och värt att påpeka var att Tuchel från Liverpool till Luton Town gjorde nio ändringar och han ville inte vara sämre i denna matchen med sju stycken där en kvartett med Antonio Rudiger, Jorginho, Saul och Mason Mount fick chansen på nytt. Vi skippar dock mer snack här och hoppar till festen istället signerad James/Havertz.

Före match skrev min vän till mig att det blir 0-2 och det signeras av Havertz och Reece James och det går inte säga att han hade fel.
Andra halvlek börjar som den första avslutades men redan efter två minuter får Chalobah ut en pass till Reece James som avancerat högt upp och James vrickar, skottfintar och närmar sig målet och något oväntat drar han på en fin vrist där en stillastående Pope bara kan se bollen gå in jämte honom till höger. Ett tungt 0-1 efter 47 minuter James första start på tio veckor och hans första mål sedan Halloween och faktiskt hans sjätte för säsongen - alla tävlingar.
Fem minuter senare fick vi se ett klassmål då Chelsea lärt sig att man måste försöka splittra den solida försvarsboxen i Burnley och efter ett inlägg från den ena sidan till den andra av Pulisic mötte en, som vanligt, rörlig Havertz upp inlägget med en läcker, distinkt och välriktad nick till höger om Pope precis jämte stolpen då tysken ryckt sig fri från sin försvarare. 0-2 kom i den 53 minuten och en trevlig eftermiddag helt plötsligt på Lancashire.

Sean Dyches sida försökte knappt utmana under denna period och Mendy fick under matchen hålla sin tionde nolla och Chelsea visade de vinröda att lagets försvar på fast situationer är nästbäst i ligan.
0-3 kom sedan efter att James ryckt sig loss efter pass av Mount till Kanté och och fått in bollen till Havertz precis vid mållinjen i mitten som petade, forcerade, rullade in sitt nionde mål för säsongen! Detta bara mindre än två minuter efter 0-2.
Vad sade egentligen Tuchel i paus då han även vid 0-3 så relativt sammanbiten ut - skönt att äntligen kunna andas ut ett tag innan.

Efter ett litet uppehåll i spel avgjorde Pulisic helt med drygt tjugo minuter kvar när han i 69 minuten påpassligt bredsidade in 0-4 efter att Tarkowski via ett skottförsök brytit/passat fram en fristående Pulisic som bara behövde tacka och ta emot och fullbordade vår största vinst någonsin på Turf Moor.
Inga gula kort för Chelsea och efter målet kom Mateo KovacicTimo Werner och Ruben Loftus-Cheek in på plan mellan minut 71-79.
Våra tre raka bortmatcher i Premier League fortsätter på torsdag kväll när vi reser till Norwich City, innan Newcastle United besöker Bridge på söndag.