-
-

Man City - Chelsea 2-0 (0-0)
Förlust med 2-0 mot Manchester City.

Toppmötet på Etihad Stadium slutade med en tung förlust och en svag insats från Chelseas sida. Efter en missad straff från Lampard så avgjorde Yaya Toure och Carlos Tevez med sina båda mål.

Toppmöte i Premier League mellan Manchester City på andra plats och Chelsea på tredje plats på Etihad Stadium. Ett hemmalag som är segerlöst i sina tre senaste matcher i ligan mot ett Chelsea som trots vidare avancemang i både Europa League och FA-cupen de senaste veckorna inte är i toppform. Manchester City ställde upp med en stark elva, där de spelarna som kan synas saknas var kapten Kompany och mittfältaren Gareth Barry. Chelsea fick tillbaka Mikel som varit iväg på de afrikanska mästerskapen, som gick in på det centrala mittfältet tillsammans med Lampard. I backlinjen så sattes John Terry på bänken och längst fram valdes Ba före Fernando Torres.

Inledningsvis så var det en väldigt försiktigt tillställning, men den första halvleken dominerades stort av hemmalaget som hade i stort sett allt offensivt spel och kom nära ett ledningsmål flertalet gånger. Chelsea spelade defensivt och skapade egentligen inte någonting under de första 45 minuterna, de gånger man lyckades etablera spel på Citys planhalva var lätträknade.

Manchester City skapade flera bra chanser där man skapade två riktigt bra lägen ifrån fasta situationer. Rodwell och sedan Nastasic nådde högst men Cech höll tätt i målet i den första halvleken. En blek första halvlek från gästerna samtidigt som hemmalaget dominerade spelet och kunde ha haft med sig en ledning in i halvtid med lite bättre avslut. Chelsea var säkert nöjda med att ha 0-0, medan City nog kände att de borde ha haft en ledning med sig in halvtidsvilan.

Redan fem minuter in i den andra halvleken så fick Chelsea chansen att ta ledning då Joe Hart kapade Demba Ba i straffområdet. Frank Lampard steg fram för att sätta sitt 200:ade mål för klubben, men Hart gick åt rätt håll på straffen och lyckades att rädda den i sitt högra hörn. En bra straff men en ännu bättre räddning av den engelska landslagsmålvakten. Ivanovic och Ramires kom en stund senare i ett bra läge men Ramires fick aldrig iväg ett avslut och chansen rann ut i sanden.

Kort därefter så spelade Yaya Toure sig fram på vänsterkanten och placerade kliniskt in 1-0 i det bottre hörnet utom räckhåll för Cech i målet. Ett fullt rättvist mål och det kändes verkligen som om det var på gång. Ett uddlöst Chelsea försökte sedan att skapa lägen till kvittering men kom aldrig riktigt nära, utan istället så satte Carlos Tevez dit 2-0 när han fick skjuta fritt och han kunde enkelt sätta dit bollen i mål. Detta blev också slutresultatet i en match som Manchester City vann rättvist efter en svag insats från laget från London.

Sammanfattning & matchfakta

Detta var verkligen inte en imponerande insats från Chelseas sida. Flera prestationer från spelarna var direkt dåliga och inte alls vad som krävs för att få med sig någon poäng från en match mot ett taggat City. Tveksamma byten i andra halvlek från Rafa samtidigt som offensiven var i stort sett obefintlig matchen igenom. Att byta ut Lampard och Hazard när man jagar en kvittering kanske inte var det allra smartaste valet, samtidigt som Ramires återigen gör en plattmatch från sin position på högerkanten. John Terrys besvikna ansikte från avbytarbänken i slutet av matchen säger allt, det var ingen bra insats från Chelsea och fortsätter man att spela såhär får man tufft att hamna på en topp fyra-plats i ligan den här säsongen. Förhoppningsvis får vi se en bättre insats mot Middlesbrough på onsdag.

Manchester City startelva: (4-2-3-1) Hart; Zabaleta, Toure, Nastasic, Clichy; Garcia, Rodwell (Tevez 54'); Milner, Y. Toure, Silva (Lescott 90'); Agüero (Nasri 90')
Avbytare: Pantilimon, Lescott, Kolarov, Nasri, Sinclair, Dzeko, Tevez
Mål: Y. Toure 63', Tevez 85'

Chelseas startelva: (4-2-3-1) Cech; Ivanovic, Cahill, Luiz, Cole; Mikel (Torres 81'), Lampard (Oscar 68'); Ramires, Mata, Hazard (Moses 68'); Ba
Avbytare: Turnbull, Terry, Azpilicueta, Bertrand, Oscar, Moses, Torres
Varningar: Ramires