Man Utd - Chelsea 0-0 (0-0)

Toppmötet mellan giganterna Manchester United och Chelsea blev en trist, oavgjord historia. Båda lagen spelade stundtals avvaktande och försiktigt, framförallt Chelsea som ställde upp utan en renodlad anfallare, kändes att gå för ett oavgjort resultat och gästerna känner sig nöjda med att man fick med sig poäng från Old Trafford. Domaren Martin Atkinson hamnade i fokus där han valde att fria ett par straffsituationer för båda lagen som lär diskuteras i efterhand.

Hemmalaget Manchester United valde med att ställa upp med De Gea i målet. Jones, Ferdinand, Vidic och Evra bildade en backlinje. Carrick och Cleverley startade centralt på mittfältet och på kanterna startade Valencia tillsammans med Welbeck.  Den omdiskuterande Wayne Rooney startade som släpande anfallare bakom van Persie.

Chelsea och framförallt Mouinho överraskade alla när han valde att starta utan en renodlad anfallare. Det snackades en del innan matchstart om Chelsea skulle spela 4-3-3 med ’’falsk nia’’ i form av Schurrle eller Hazard och att man skulle satsa på kontringar, eller om gästerna skulle spela med sin klassiska 4-2-3-1.
Petr Cech ställde upp i målet i vanlig ordning. Mourinho behöll samma backlinje som tidigare under säsongen där Ivanovic, Cahill, kapten Terry och Cole startade. Ramires och Lampard började centralt på mitten och De Bruyne, Oscar och Hazard bakom Schurrle

Schurrle och Oscar rullade igång matchen på Old Trafford inför sjuttiosex tusen åskådare och publiken fick se mycket bolltapp från båda lagen i inledningen av matchen. Matchens hetaste chans kom efter nio minuter när De Bruyne från höger sida slog ett lågt inlägg som Rio kunde avfärda bakåt, men Oscar hann först till bollen och fick iväg ett skott, men De Gea stod rätt och kunde limma fast bollen.

Ju längre halvleken gick desto jämnare blev matchen, men Chelsea kändes mer fokuserade då man plockade upp fler passningar från uniteds uppbyggnadsspel. Bortalaget sökte mycket bollar bakom Manchesters försvarslinje för att hitta André Schurrle. Uniteds första giftiga chans kom efter tjugotre minuter när Ramires tappade bollen och Van Persie lyckades få iväg en rökare från vänstra delen av straffområdet, men bollen hamnade i burgaveln.

Slutskedet av den första halvleken var mer kamp än spel på planen mellan lagen, mycket avblåsningar, felpassningar och spel uppbyggnadsspel från båda lagen drog ner tempot i matchen.

Den andra halvleken inleddes med ett högt tempo och där hemmalaget satt i förarsätet och hade kontroll på matchen. Chelsea försökte kontra mycket via Oscar och Schurrle men förgäves då Uniteds försvarslinje var kompakt och rätt i linje.

Chelsea kom in i matchen och fortsatte kontra alltmer, Cahill fick en andraboll och testade skottlyckan men De Gea var med på noterna. Med halvtimmen kvar gjorde Chelsea sitt första byte, Fernando Torres ersatte De Bruyne. Fem minuter senare gjorde Moyes sitt första byte, Ashley Young kom in istället för Antonio Valencia.

Chelsea kom allt mer in i matcher och matchbilden vändes, nu var det hemmalaget som fick kontra alltmer med kvarten kvar. Två minuter senare får Wayne Rooney iväg ett precisionskott som resulterade till en hörna åt hemmalaget, en hörna som Welbeck var nära att nicka in. Just Welbeck var klar för kvällen eftersom han byttes ut mot veteranen Ryan Giggs.

Mot slutets gång blev spelet allt mer avvaktande från båda lagen och ingen vågade ta större risker. Med tre minuter kvar klev Mikel in och ersatte Schurrle. En kaosartad situation minuten därpå fick både Van Persie och Evra chansen med varsitt skott men det slutade i inspark. På övertid gjorde Mourinho sitt sista byte där Eden Hazard klev ut och ersattes av den spanska högerbacken Azpilicueta. Matchen slutar 0-0 och överlag var det en väldigt tråkig och försiktig match från båda lagen.

Matchfakta

Manchester United (4-2-3-1): De Gea; Jones, Ferdinand, Vidic (c), Evra; Carrick, Cleverley; Valencia (Young 66) Rooney, Welbeck (Giggs 77); Van Persie.
Oanvända avbytare: Lindegaard, Smalling, Buttner, Anderson, Kagawa.

Chelsea (4-2-3-1): Cech; Ivanovic, Cahill, Terry (c), Cole; Ramires, Lampard; De Bruyne (Torres 59), Oscar, Hazard (Azpilicueta 90+3); Schurrle (Mikel 86).
Oanvända avbytare: Schwarzer, Essien, Mata, Lukaku.
Varningar: De Bruyne 31, Torres 79