Old Trafford, 2021-01-24 18:00

Manchester U - Liverpool
3 - 2

Manchester United - Liverpool 3-2: Uttåg ur FA-cupen

Liverpool tog sig de dryga fem milen till Manchester för att spela fotboll i FA-cupens fjärde omgång. Det var det andra mötet mellan lagen inom loppet av en vecka. En böljande och underhållande match på Old Trafford slutade i en 3-2-förlust för The Reds.

Ännu ett stormöte blåstes igång av domare Craig Pawson under söndagskvällen mellan Manchester United och Liverpool. United öppnade matchen bäst med ett större bollinnehav och Liverpool hade problem med att hantera en kvick och finurlig Marcus Rashford, och i ärlighetens namn fick Alexander-Arnold inte mycket till understöd av sina lagkamrater ute på högerkanten. Mohamed Salah hade stundtals fortsatta problem med Luke Shaw precis som på Anfield för en vecka sedan. För Liverpool gick det mesta via navet Thiago när de efter en dryg kvart började hitta in mer i matchen. Firmino droppade ner en bit i plan och hittade lite yta innan han hittade fram med en fin boll (hör och häpna) till Salah som inte gjorde något misstag när han chippade in ledningsmålet över Dean Henderson i hemmamålet. Det var The Reds första mål mot mer kvalificerat motstånd sedan innan nyår.

Något senare var det Uniteds tur att replikera då en handfull Liverpoolspelare i princip glömde borta unge Greenwood som på en långboll från Rashford kom fri med Alisson och kvitteringen var ett faktum. Det kändes som ett onödigt och slarvigt mål att släppa in vilket bidrog till att United fick mer luft under vingarna och fortsatte att se giftigare ut framåt.  Det mesta gick via Rashford och ett par bra chanser hann United med att skapa innan den första halvleken var till ända. Vi fick se en klart mer öppen och underhållande historia än på Anfield för en vecka sedan.

Den andra halvleken hade knappt hunnit ta fart innan Rhys Williams återigen visade att han inte riktigt håller för den här nivån än när han helt missade att rensa bort en boll ämnad för en framåtsprintande Rashford. Fri med Alisson gjorde engelsmannen således inget misstag och Liverpool kunde inte fått en sämre start på den andra halvleken. Där och då kändes det mörkt då Liverpool inte har för vana att göra fler än ett mål borta mot United.

Det sista som lämnar en är hoppet sägs det och Mohamed Salahs böner verkar ha blivit besvarade för inte mycket talade för en kvittering när han en stund efter Uniteds ledningsmål placerade in 2-2. Det såg periodvis ut som det gamla Liverpool igen när ett för dagen turkost bortalag verkligen tog tag i taktpinnen och tryckte tillbaka de röda djävlarna.

Men vad hjälpte det när en inhoppande Bruno Fernandes en stund senare sköt in det matchavgörande målet på en frispark som Fabinho klumpigt drog på sig. En något skymd Alisson kunde trots att bollen gick i ”hans hörn” inte göra något åt det låga skottet från portugisens sida.

En riktig slutforcering för att nå en kvittering av The Reds uteblev och det hela slutade med att United tog sig vidare till FA-cupens femte omgång.

Trots förlusten var det ett fall framåt jämfört med hur det har sett ut under den senaste tiden. Laget försökte spela snabbare och rakare med fler bollar in bakom Uniteds backlinje och det enbart långsamma sidledsspelet lyste inte på samma sätt som under de senaste matcherna.

Summasummarum var det en jämn fotbollsmatch där United i slutändan främst tog tillvara på Liverpools defensiva misstag. Brasseduon Alisson och Fabinho hade inte sin bästa match och unge Williams har en bit kvar att vandra för att nå upp till den nivå som krävs för att spela dessa stora matcher. Liverpool och Mohamed Salah gör i alla fall mål igen och egyptiern kunde med lite flyt och skärpa stått för ett hattrick i kväll men som en god redaktionskollega tidigare nämnde så är det inte ”meant to be” för Liverpool för tillfället.

Rasmus Karlssonrasmus.karlsson@svenskafans.com@_RasmusKarlsson2021-01-24 20:30:00