Marcos Alonso berättar om den krävande säsongsavslutningen
En målfarlig duo.

Marcos Alonso berättar om den krävande säsongsavslutningen

Marcos Alonso visade på nytt hur målfarlig han är mot Leicester. Målet räckte dock inte till seger, matchen slutade 1–1. Chelseas vänsterspringare berättade om en händelserik och tuff säsong för officiella hemsidan.

Chelseas svaga hemmafacit säsongen 2021/22 fortsatte på den inslagna vägen mot Leicester. Fjolårets FA Cup-finalister spelade oavgjort, 1–1, inför ett luttrat och decimerat Stamford Bridge. Chelseas målskytt i matchen var Marcos Alonso, som kände av den långa säsongen i kroppen.

”Vi hade tillräckligt med chanser, men det var en tuff match att spela så tätt inpå förlust i FA Cup-finalen. Det har varit många matcher och det finns inte mycket kvar att spela för,” säger Alonso. ”Jag tror absolut att finalen satt kvar i kroppen. Det var bara ett par dagar sedan, vi är lite trötta så här i slutet på säsongen, även mentalt – det blev bara en poäng den här gången.”

När säsongen väl är färdig så kommer Chelsea ha spelat 63 tävlingsmatcher, vilket är flest av samtliga europeiska lag tillsammans med Liverpool. Belastningen sitter dock inte enbart i benen efter en sådan säsong.

”Jag vet inte hur många matcher vi har spelat den här säsongen, men det måste vara fler än något annat lag i världen,” säger Alonso. ”Det har varit många olika tävlingar, vi närmar oss slutet och det har varit tufft. Vi var trötta, såväl fysiskt som mentalt.”

Ett komprimerat schema till följd av pandemin, ett Europamästerskap, supercuper och VM för klubblag. Förståeligt nog så är vissa spelare tröttare än vanligt, men att spela uppåt 60 klubblagsmatcher per säsong är det Chelsea vill. Slåss man om samtliga pokaler hela vägen in så kommer man upp i dessa siffror. Hemma mot The Foxes var man i långa stunder det bättre laget, men lyckades inte förvalta sina lägen.

”Det var en svårspelad match, men jag tycker att vi försökte hela vägen,” säger Alonso. ”De var täta bakåt, det var svårt att ta sig igenom och hitta yta, vi gjorde vårt bästa. Jag tycker ändå att vi dominerade, kontrollerade matchen, hade våra lägen. Vi hade behövt ett par chanser till för att få in ett till mål.”

Ett mål blev det för de kungsblå, ett läckert sådan. Reece James hittade sin wingback-kollega Marcos Alonso med en vacker lyftning, vilken följdes upp av ett säkert volleyskott till 1–1. Det har varit en hel del snack om att Alonso liksom flertalet andra försvarare är på väg att lämna klubben, men spanjoren själv hintar om att fullfölja det år som kvarstår på kontraktet.

”Reece är en fantastisk spelare, jag är tacksam för framspelningen,” säger Alonso. ”När de spelar över till vänsterkanten så försöker jag alltid hinna dit, jag nådde fram i sista stund och satte bollen vid den bortre stolpen. Det var en perfekt boll från Reece, förhoppningsvis kommer ännu fler nästa match, alternativt nästa säsong.”

Mitt i ligaspelet så föll Chelseas poängsnitt stadigt. Man förlorade inte särskilt ofta, men vann heller inte de matcher man behövde vinna. På andra sidan det täta julschemat hade man tappat betänkligt i striden om ligatiteln. Ett avstånd man därefter inte har lyckats krympa. Poängsnittet hemma på Stamford Bridge ligger på anmärkningsvärda 1,83 poäng per match denna säsong. De många kryssen är något som stör även Marcos Alonso.

”Jag är glad för att få göra mål, men är missnöjd med poängtappet,” säger Alonso. ”Det är vad det är, vi får ta vår poäng och gå vidare. Vi har en match kvar innan vi får vila. Vi spelar alltid för att vinna, det är ambitionen för säsongens sista match också, vi vill avsluta snyggt. Vi kommer försöka göra en bra match, fira med supportrarna innan sommaren tar vid.”
 

Wiktor Lidvall@LidvallWiktor2022-05-20 16:28:36
Author

Fler artiklar om Chelsea