Mason Mount är glad över att återfinnas i målprotokollet
Det är då aldrig tråkigt att följa Chelsea FC.

Mason Mount är glad över att återfinnas i målprotokollet

Chelsea rivstartade matchen mot Norwich och vann till slut med 3–1. En av målskyttarna var Mason Mount, som inte målat sedan december. Det var en nöjd mittfältare som analyserade matchen åt officiella hemsidan.

Chelsea spelade match på sin 117:e födelsedag men kunde knappast fira som vanligt. Under torsdagsförmiddagen kom beskedet om sanktionerna mot klubbens ägare Roman Abramovitj. När kapten Cesar Azpilicueta intervjuades inför matchen på Carrow Road så medgav han att uppladdningen inte var optimal. En åsikt som delas av Mason Mount.

”Det var mycket som pågick och det är svårt att undvika när det dominerar nyhetsflödet,” säger Mount. ”Vi spelare försöker bara fokusera på vad vi ska göra på planen, det är vårt mål.”

De omtumlande uppgifterna hade till synes liten effekt på spelarna. Herrarna gjorde två tidiga mål och bäddade för en 3–1-seger. Även damerna hade bortamatch, ett derby mot West Ham. Chelsea satte ned foten och vann med 4–1 i östra London. Mason Mount fortsätter att förklara hur man förbereder sig för att göra sitt jobb med all den uppståndelsen kring klubben.

”Du försöker stänga ute allt som inte har med spelet på planen att göra,” säger Mount. ”Vi visste att vi hade en viktig Premier League-match framför oss. Vi tillhör topptrion och försöker sätta press på lagen framför, det är allt man tänker på. Vi ville fokusera på matchen och att göra en bra prestation, vilket är det viktigaste.”

Mason Mounts mål betydde 2–0, ett distinkt avslut efter en framspelning från Kai Havertz. Mount spelade fram till Chelseas första mål, vilket nickades in av Trevoh Chalobah på hörna. Mount har som sagt dragits med en måltorka, men då var det perfekt att få möta Norwich. I höstens möte på Stamford Bridge gjorde Mount sitt första hattrick i Chelsea-tröjan mot just The Canaries.

”Det viktigaste är att vinna matchen, men för mig personligen så var det skönt att göra mål,” säger Mount. ”Det har dröjt ett tag. Jag vet inte riktigt hur länge sedan det var, jag är bara nöjd över att stå för ett mål och en assist i en seger för laget. Jag har som mål att förbättra mina siffror, så ju fler jag kammar hem desto gladare är jag.”

Trots en stundtals svajig formkurva och en störande skada så leder Mason Mount klubbens interna poängliga i alla tävlingar. Åtta mål och nio framspelningar har den unge engelsmannen stått för så här långt. Norfolk och Carrow Road verkar vara ett särskilt gynnsamt ställe för Mount att producera poäng på.

”De senaste tre matcherna jag spelat här så har jag gjort mål! Jag gillar verkligen att spela här och är glad över målet. Jag tror dock att jag hade kunnat åstadkomma ännu mer, det är något vi kommer titta på efteråt. Att göra mål tidigt gjorde att jag slappnade av, det var skönt att kunna hjälpa laget till en seger,” säger Mount.

Chelseas fina start på matchen började fasas ut efter halvtidsvilan. Hemmalaget Norwich tilläts ta kommandot och reducerade från straffpunkten med 20 minuter kvar av ordinarie tid. Det dröjde till matchen sista minut innan Chelsea kunde återställa sin tvåmålsledning genom Kai Havertz. Mason Mount var besviken över lagets oförmåga att behålla kontrollen över matchbilden.

”Det var viktigt att få en bra start, det var något vi hade snackat om innan avspark,” säger Mount. ”Vi ville ta initiativet och sätta press på dem. Vi fick ett tidigt mål vilket underlättade. Jag tycker att vi dominerade i första halvlek, i den andra tappar vi matchen något. Vi kan inte tillåta det, vi måste vara starkare och fortsätta spela vårt spel i fortsättningen.”
 

Wiktor Lidvall@LidvallWiktor2022-03-11 10:55:08
Author

Fler artiklar om Chelsea