Mason Mount efterlyser en reaktion efter förlusten mot West Ham
Glädjen blev kortvarig för Mount och Chelsea denna helg.

Mason Mount efterlyser en reaktion efter förlusten mot West Ham

Efter en sluggerfest i östra London förlorade Chelsea borta mot West Ham med 3–2. Mason Mounts 2–1-mål räckte inte, att hitta nätet gav honom ingen tröst i kontext av förlusten.

Mason Mount pratade med officiella hemsidan strax efter att slutsignalen gått på Olympic Stadium. Hans vackra volleyskott innebar 2-1 till Chelseas fördel, men lördagen slutade ändå med förlust för The Blues. Det var en märkbart besviken ung mittfältare som kommenterade en ganska märklig match. 

”Jag har inte sett reprisen än, men det spelar ingen roll,” sade Mount. ”Vi spelar för tre poäng och vi vill försvara vår position i toppen av tabellen. Vi åker hem tomhänta idag.”

Chelsea tappade ledningen två gånger i matchen, ovanligt nog så räckte inte två mål framåt för att avgå med segern. Thomas Tuchels kungsblå mannar har haft defensiven som adelsmärke, att släppa in tre mål hör inte till vanligheterna. West Hams första mål kom på straff efter ett sällsynt misstag av Edouard Mendy. Senegalesen har dock räddat oss så många gånger tidigare, en sådan incident skadar inte förtroendet för honom. The Irons kvittering till 2–2 var desto mer frustrerande. Tre Chelsea-spelare stod och tittade på bollen, ingen gjorde så mycket som en ansats till att rensa bort bollen. Hemmalagets Jarrod Bowen drog fördel av tveksamheten hos Chelsea och smällde in bollen i det bortre hörnet. Mount var precis som alla andra förvånad över sättet baklängesmålen kom till på.

”Vår filosofi är att spela oss fram i planen, vilket vi alltid försöker göra. Ibland så måste det slås en längre boll. De senaste matcherna har vi börjat begå misstag vi inte riktigt sett tidigare. Vi är ett lag som inte släpper till många chanser, men vi släppte in tre mål idag och det måste vi se över.”

Chelseas skadesituation har förvärrats under en påfrestande del av säsongen. December månad innebär ett väldigt hårt spelschema. Champions League-gruppspelets sista omgång utgör en välkommen möjlighet att restaurera det självförtroende som fått sig en törn. Chelsea gästar Zenit i St. Petersburg, och Mount verkar sugen på att revanschera sig.

”Det har varit en tuff vecka,” sade Mount. ”Vi vann mot Watford, men matchen kunde ha svängt åt vilket håll som helst. Vi kämpade oss till en seger då och nu blev det en förlust. Precis som tränaren sade så kanske det är en tillfällig svacka. Det är upp till laget att höja sig och visa vad vi går för i nästa match. Vi måste reagera efter den här insatsen, vi behöver hitta tillbaka till vad som vann oss de föregående matcherna.”
 

Wiktor Lidvall@LidvallWiktor2021-12-07 11:30:40
Author

Fler artiklar om Chelsea