Mason Mount har inte gett upp hoppet om en semifinal
Vi är Chelsea.

Chelsea åkte på en riktig stjärnsmäll i den första CL-kvartsfinalen hemma mot Real Madrid. Slutresultatet skrevs till 3–1 i bortalagets favör, men Chelseas Mason Mount kommer ge allt för att vända på steken nästa vecka.

Chelsea hamnade nästan direkt på efterkälken när Real Madrid kom på besök till Stamford Bridge. Karim Benzema satte både 1- och 2–0 inom loppet av tre minuter halvvägs in i den första halvleken. Med fem minuter kvar till pausvila reducerade Kai Havertz för Chelsea, men närmare än så kom inte de kungsblå. Benzema förvaltade ett misstag från Edouard Mendy tidigt i den andra halvleken och stängde praktiskt taget det första kvartsfinalmötet som slutade 3–1. Mason Mount var uppenbart besviken när han intervjuades av officiella hemsidan efter slutsignal.

”Det var en väldigt tung förlust,” säger Mount. ”Det var den andra i ordningen, vi måste rycka upp oss. I Chelsea är vi vana att slå underifrån, vi kan göra det omöjliga ibland.”

Ja, ’vi mot världen’- känslan är inte obekant för oss Chelsea-supportrar. Den mentaliteten gjorde comeback när klubbens ägare sanktionerades, kanske förstärks den ännu mer inför returmötet på Bernabeu. Mason Mount pratade om utmaningen man ställs inför på tisdag.

”Det är vad vi måste göra nu, vi har en jättematch mot dem igen på bortaplan nästa vecka,” säger Mount. ”Senast så släppte vi in flera mål på kort tid, det hände igen och det dödar matchen. Vi släpper in två snabba och då är det svårt att ta sig tillbaka. Vi fortsatte spela, fortsatte försöka, det fungerade inte alltid. Vi möter ett bra lag, vi var tvungna att spela på vår högsta nivå, vilket vi misslyckades med. Sådant händer i fotboll. Vi håller ihop och måste göra det säsongen ut.”

Under frågestunden så ifrågasattes Chelseaspelarnas mentalitet, något Mason Mount avvisar. Han lyfter istället fram de misstag som laget stod för på egen planhalva. I Champions League-slutspel så vet motståndarlag att ta vara på sådana bjudningar.

”Mentalt så var vi redo för matchen, men dessa saker kan hända när du möter motståndare av den här kvalitén. Att tidigt hamna i underläge gör det väldigt svårt att vinna matchen. Vi reducerade i slutet av den första halvleken, men sedan kom ett nytt baklängesmål väldigt snabbt. Det är något vi måste titta på och dra lärdom av. På den här nivån så kan små detaljer straffa dig,” säger Mount.

Bortamålsregeln är inte längre del av de europeiska klubblagstävlingarna, något som bättrar på Chelseas chanser betänkligt inför returen. Det olyckliga 3–1-målet i andra halvlek ger dock Real Madrid en bekväm tvåmålsledning att spela på hemma i Spanien. Ifjol var det Chelsea som slog ut marängerna från just denna turnering, nu är det farligt nära att rollerna blir ombytta. Mason Mount inser allvaret i situationen, men har inte en tanke på att ge upp hoppet om avancemang.

”Det är fotboll vi pratar om, allt kan hända,” säger Mount. ”Vi vet hur svårt det kommer vara, men vi samlar oss och gör vårt yttersta i varje match. Varje match är en final från och med nu. Vi har ett enormt berg att bestiga, men vi är Chelsea och om något lag kan klara det så är det vi. Vi kommer ge allt, vi har verkligen drivet för att uppnå någonting.”