Stamford Bridge, 2021-05-18 21:15

Chelsea - Leicester
2 - 1

Mason Mount i nyckelroll inför avslutningen
Blir han skillnaden, blir det Mount som avgör och tar Chelsea till Champions League?

Mason Mount i nyckelroll inför avslutningen

Thomas Tuchel har gett sitt lag, sina spelare budskapet att använda frustrationen kring FA-cupfinalens förlust som motivationshöjare inför tisdagens match i Premier League.

Chelsea välkomnar gästande Leicester till sin hemmaarena Stamford Bridge för en riktigt nagelbitare. En stor, stor match vars utgång troligen är mycket avgörande huruvida Chelsea slutar bland de 4 lag som får spelare Champions League kommande säsong. Som extra grädde på det goa moset bör nämnas att lagen möttes så sent som i lördags. Snacka om att det är upplagt för drama. 

Thomas Tuchel fortsätter tro på gruppen han leder och påpekar att man är mentalt starka. Han påpekar för Chelsefc.com att gruppen är stark. På samma tema fortsätter han:
”Det finns ingen anledning att tvivla på mina spelare, de som har gjort det så bra när laget avancerat från 1O:e till 4:e plats samt nått två finaler under våren. Vi är starka nog att kunna hantera sådana här situationer, utmaningar som vi kommer att möta då och då. Det är inte lätt, men roligt, många lag jagar vår situation”, uttrycker sig Tuchel.

En spelare som varit nyckeln till vårens förvandling för laget under Tuchels ledning är Mason Mount. Mittfältaren har gång på gång bevisat hur viktig han är för laget. Den engelske landslagsspelaren var nära att kvittera i lördags, men Kasper Schmeichel stod för en fantastisk räddning. Tuchel räknasr med att Mount spelar fullt de sista matcherna, även om en vila egentligen skulle vara på sin plats. Om detta uttalar sig Thomas Tuchel:

”Vi försökte att ge Mason lite vila nyligen då han spelats mycket i mötena med Madrid och är väldigt viktig för oss. Vi har haft tätt mellan matchern samt resdagar, men vi vill att Mason skall behålla form och få ny energi”.

Avslutningsvis menar Tuchel att Mason Mount är en nyckelspelare:

”Han är en nyckelspelare för oss i varje match. Han är alltid så bestämd i sitt spel och det kommer inte att ändras inför de tre sista matcherna. Han är absolut en nyckel för oss.”

Det råder ingen tvivel om att vi kommer att se en Mount som spelar så mycket det bara går de sista matcherna denna säsong. Han kommer också att göra det med boss Tuchels fulla förtroende.

Källa: Chelseafc.com
 

Erik Larholm@eriklarholm2021-05-17 14:36:06
Author

Fler artiklar om Chelsea