Mata vill säkra CL-spel på onsdag
Mata sänker gärna Tottenham ännu en gång på onsdag.

Mata vill säkra CL-spel på onsdag

Ordnar Chelsea ännu en hemmaseger mot Tottenham så är Champions League-platsen säkrad. Mata ser fram mot ytterligare en match av finalkaraktär.

I gårdagens seger mot Manchester United på Old Trafford spelade Juan Mata en avgörande roll då han via Phil Jones sköt in matchens enda mål. Ett mål som innebär att Chelsea åter är på tredje plats i Premier League, en poäng före Arsenal som spelat en match mer, och tre poäng före Tottenham.
 
På onsdag kommer Tottenham till Stamford Bridge för att försöka göra något de inte lyckats med på de senaste 25 försöken. Ta tre poäng. Skulle Chelsea ta alla tre poängen så innebär det i praktiken en säkrad plats i nästa års Champions League, då Tottenham skulle vara sex poäng efter med bara två matcher kvar att spela och därtill en målskillnad som är minst 18 mål sämre än Chelseas.
 
”Vi visste att en poäng på Old Trafford var viktig, men vi ville vinna matchen.” sa Mata i en intervju med Chelsea TV efter matchen. ”Vi ska nu spela mot Tottenham på onsdag i en match som kommer att vara ännu en final för oss.”
 
Mata har också koll på tabellen och är väl medveten om vad tre poäng på onsdag skulle innebära. ”Tre poäng mot Tottenham och vi är i Champions League.”
 
Spelschemat är dock fortsatt tufft för Chelsea som spelar mer än något annat lag i Premier League. ”Mentalt finns inte tid att koppla av. Vi spelar söndag, onsdag, lördag, så mentalt är vi hela tiden fokuserade. Fysiskt måste vi dock vila och de två dagarna mellan matcherna, måndag och tisdag, är mycket viktiga.”
 
”Vi måste vila, träna och förbereda oss. Vi vill och måste vinna mot Tottenham.”
 
Att Mata är en nyckelspelare i dagens Chelsea har inte gått någon förbi. Inte ens interimtränare Benitez.
 
”Ibland har vi spelare som kliver fram. Mata är en av dessa spelare. Han är en väldigt inflytelserik spelare för oss och gör mål och assist.”
 
Matas lekkamrat på planen, Eden Hazard, saknades i gårdagens drabbning i Manchester, men kan vara aktuell för mötet med Tottenham. Benitez säger, ”Jag tror att det finns en chans att han är tillgänglig, men det är inte lätt att säga idag. Vårat medicinska team jobbar med honom så vi får se.”
 
Hazard är alltså ett frågetecken inför onsdagens match där seger i praktiken säkrar Champions League-spel till hösten och kampen om den sista platsen överlämnas helt till Arsenal och Tottenham.
 
Källa: Skysports

Niklas Isaksson2013-05-06 21:20:02
Author

Fler artiklar om Chelsea