Matchbetyg: Arsenal FC - Chelsea FC

Dan före dopparedan var det dags för ett Londonderby utan dess like (trodde vi på förhand). Kanske en av säsongens viktigaste matcher hittills. Resultatet var en svängande mållös tillställning, en poäng, och en bra insats av de blå. Nu blickar vi framåt med bara två poäng upp till serieledaren.

Kommentera gärna i fältet nedan och diskutera betygen eller matchen, men tänk på att hålla god ton.
 
Betygskala:
0 lejon – Generalusel
1 lejon – Dålig
2 lejon – Godkänd
3 lejon – Bra
4 lejon – Mycket bra
5 lejon – Mästerlig

Petr Cech – 3
Står för en riktigt bra räddning i matchens senare del, som är direkt avgörande. Stabil insats även om han inte fick arbeta allt för mycket. 

Branislav Ivanovic – 3 
Krigar och sliter som en galning ute på sin kant. Visar kämpaglöd och hjärta matchen igenom. 

Gary Cahill – 4 Dagens Lejon! 
En riktig hjälte i första halvlek, offrar sig och viker inte en tum. Rensar perfekt i diverse lägen och gör en riktigt stabil match.

John Terry – 3
Gör en lika stabil match som Cahill, men är inte inblandad i lika många situationer. Kapten Terry bildar med Cahill det mittlås som känns bäst just nu av alla tänkbara kombinationer om vi ser över flera matcher denna säsong.  

Cesar Azpilicueta – 3
Sliter som ett litet djur! Visar som sina kollegor i backlinjen en otrolig vilja och kämpaglöd. Räddar oss även på mållinjen i matchens slutskede.
  
Frank Lampard – 3
OJ vilket skott! Det skottet förtjänade ett betydligt bättre öde än ribba ut. Frank ser ung och stark ut denna match, känns som 25 år gammal igen och letar sig fram bra in i boxen i många lägen. 

John Obi Mikel – 3
Gör exakt det han borde denna match, fyller sin defensiva roll perfekt på mittfältet. Gör dessutom ett par bra passningar framåt, vilket vi inte brukar se Mikel göra.

Ramires – 3 
Startar i en position vi sett honom i förut, men det tillhör inte vanligheterna. Gör en godkänd insats, men sätter inte riktigt sin prägel på matchen när det kommer till att skapa något offensivt. Bra defensivt arbete.
 
Willian – 3 (ut 77')
Hade en fin chans i första halvlekt som absolut borde förvaltas bättre. Gör annars en bra match med mycket tempo och kreativitet.  

Eden Hazard – 3 (ut 73')
Suveränt defensivt arbete under sina 73 minuter, tar ett oerhört ansvar nere på vänsterkanten tillsammans med Azpilicueta. Ser emellanåt livsfarlig ut i andra halvlek, håller bollen oerhört bra i många lägen, kunde kanske själv sökt fler avslut.  

Fernando Torres – 2 (ut 87')
Ser pigg, fräsch och spelglad ut i matchens upptakt. Har en ganska otacksam uppgift senare under matchen då han mest springer runt för att stressa och jaga. 

Inhoppare:

André Schürrle – 2
Kommer in och är en godkänd ersättare till Hazard. Bra energi och fart. Duktigt på att hålla bollen vid rätt tillfällen.

Oscar (in 77') och David Luiz (in 87') spelade för kort tid för att betygssättas.

José Mourinho – 3
Bra, perfekt matchat i uppställningen och matchens ursprungstaktik för att stänga Ramsey och Özil på mittfältet. Gillar bytet med Luiz i slutminuterna för att täppa till lite extra. Även om det påstods att vi gick för seger så kan nog José vara gladare för 1p än vad Wenger kan. 

Domare Mike Dean – 1
Många dåliga domslut. Ger kort vid konstiga tillfällen och släpper att ge kort i andra värre situationer.

Dagens Stephen Hunt:
Att det inte redan är den 26:e så vi kan få se mer fotboll!  

Bäst i Arsenal: Kieran Gibbs  
 
Av: Sebastian Väpnargård

CSS-REDAKTIONEN2013-12-23 23:43:00
Author

Fler artiklar om Chelsea