Matchbetyg: Chelsea FC - Arsenal FC

En underbar första halvlek och en stabil andra leder till höga betyg överlag.Bäst var Ramires.

Petr Cech – 3
Gör ett par väldigt fina räddningar och är extremt medveten vid samtliga situationer runt straffområdet. Känns säkert att han är tillbaka.

Cesar Azpilicueta – 3
Azpilicueta börjar med att slå ett par riktigt dåliga passningar, men spelar upp sig väldigt. Gör en fantastiskt fin första halvlek och står emot med resten av backlinjen i slutet när Arsenal trycker på.

Branislav Ivanovic – 3
Har superkoll i första halvlek och känns väldigt stabil och bra. Lite sämre när Arsenal trycker på i andra. Räddas ett par gånger av Cahill då.

Gary Cahill – 4
Mycket, mycket bra. Säkerheten själv och har ett par väldigt fina passningar som startar många bra anfall. Står upp och styr backlinjen med äran i andra halvlek.

Ashley Cole – 4
Tuffar på som tåget ute på vänsterflanken. Gör en av sina bästa halvlekar den här säsongen under första halvlek, där han visar Sagna hur en ytterback ska agera.

Ramires – 5 Dagens Lejon!
Dominant i första halvlek. Helt på egen hand äter han upp mittfältet hos Arsenal och dominerar i varenda närkamp. Springer, skjuter, skaffar straffar. Fantastisk insats. Årets bästa.

Frank Lampard – 3
Lite i skymundan av Ramires idag, men en bergssäker straff och ett par svepande crossar i sann Lampardanda. Håller tillbaka lite av den sprudlande entusiasmen hos Oscar, Mata och Hazard, vilket ibland kan vara bra.

Juan Mata – 4
Ett geni och en kommande legend. Underbart avslut till 1-0 och i övrigt en väldigt fin insats. Faller lite i andra halvlek där han kommer bort och hamnar lite långt ner i banan. Verkligen hittat rätt med Oscar och Hazard.

Oscar – 3 (ut 71’)
Gör sin bästa insats för det nya året under första halvlek där han trivs som fisken i vattnet med sina två små lekkamrater i den offensiva trion. Mattas något och byts rättmätigt ut mot Bertrand.

Eden Hazard – 3 (ut 88’)
Pigg, som alla andra i första halvlek, där han flyger fram längs med kanterna. Samarbetet med Oscar, Torres och Mata kanske inte alltid leder till mål, men nästan alltid till chanser. Har många bra avslut, men är inte riktigt skarp i lägena.

Fernando Torres – 2 (ut 80’)
Rör sig mycket, har bra med spring i benen, men skärpan är som bortblåst i de avgörande lägena. Väljer fel nästan uteslutande och killerinstinkten verkar inte finnas kvar.

Inhoppare
Bertrand (in 71’), Ba (in 80’) och Marin (in 88’)

Rafael Benitez – 4
Ställer upp med rätt elva och verkar ha sagt exakt rätt saker till laget inför först halvlek. Gör kloka byten, om än något för sent. Men han är ju inte Mourinho, direkt.

Domare Atkinson – 3
Tar många bra beslut, borde kanske visat ut både Mata och frilägesutvisat vid straffen i första halvlek, men nivån var hög och hård åt båda hållen.