Matchbetyg: Chelsea FC - Liverpool

Matchbetyg: Chelsea FC - Liverpool

Det var dags för ännu en stormatch i det späckade decemberschemat. Chelsea ställdes på hemmaplan mot Liverpool. En match som skulle komma att bli en fartfylld och svängig tillställning i första halvlek. Men andra halvlek blev betydligt mer darrigt för Chelsea, hursomhelst blev det ändå 3 poäng och ett mycket bra resultat.

Kommentera gärna i fältet nedan och diskutera betygen eller matchen, men tänk på att hålla god ton.
 
Betygskala:
0 lejon – Generalusel
1 lejon – Dålig
2 lejon – Godkänd
3 lejon – Bra
4 lejon – Mycket bra
5 lejon – Mästerlig

Petr Cech – 3
Gör en handfull bra räddningar. Stabil och bra insats av Petr. Kan inte belastas och ställs chanslös vid 0-1. 

Branislav Ivanovic – 2 (ut 30')
Tappar markeringen vid 0-1, gör annars en godkänd insats under sin korta tid på planen.

Gary Cahill – 4
Bryter vad som hade blivit Allens friläge, direkt matchavgörande. Står för många fina insatser under matchen. Tillsammans med kapten John bildar Cahill det bästa mittbacksparet vi har i Chelsea, det bevisas även denna match. Gör ett oerhört arbete när det kommer till att markera och störa Suarez.  

John Terry – 3
Precis som sin partner i mittlåset gör Terry en bra match. Gör ett par viktiga brytningar och resningar och håller ihop lagets defensiv bra.

Cesar Azpilicueta – 3
Känns lite darrig defensivt emellanåt, men ingen kan anklaga Dave för att inte arbeta hårt. Bra driv framåt. Tvingas tillbaka till sin ordinarie position på högerbacken då Ivan skadas. Bidrar med inlägget som skapar vårt 2-1 mål.  
  
David Luiz – 3
Vissa påstod att Luiz grisade ganska mycket denna match. Själv tyckte jag att han stod för en brilliant insats. Gör ett bra och gediget arbete när det kommer till att markera och stressa Suarez. Fungerar mycket bra tillsammans med Lampard i första halvlek. Mourinho kanske har hittat en perfekt roll för Luiz nu?

Frank Lampard – 3 (ut 46')
Får på ett otroligt skott ännu en match, som tyvärr tippas ut av Mignolet. Fungerar bra tillsammans med Luiz i första halvlek. Får i första halvlek igång anfallet och kreativiteten i laget tillsammans med Luiz.  
 
Oscar – 3
Står för en riktigt bra assist vid 2-1, och ligger faktiskt bakom 1-1 med sin misslyckade passning som Hazard sedan kan hugga på. Står tillsammans med Willian och Hazard för ett bra kombinationsspel och kreativitet i första halvlek. Stagnerar något i andra halvlek. Tar ett stort defensivt ansvar när det behövs. Visar hjärta och kämparglöd.  

Willian – 3
Gör en mycket bra första halvlek! Springer grymt mycket under matchen och står för ett bra defensivt arbete. Fungerar väldigt bra i den offensiva kvartetten. Willian ser mycket bra ut nu om vi ser över flera matchers prestationer, och framtiden ser ljus ut för den lille brasilianaren med det fluffiga håret.

Eden Hazard – 4 Dagens Lejon!
Ännu en match där Hazard är vår bästa spelare. Får på ett otroligt skott som ger oss 1-1. Är briljant hela matchen igenom. Jag har med många superlativ beskrivit Edens insatser den senaste månaden, och nu har jag snart inte fler i min vokabulär för att beskriva belgarens insatser. Briljant.

Samuel Eto'o – 3 (ut 86')
Borde dödat matchen när han fick chansen. Gör ett viktigt och avgörande mål för oss när vi behöver det. Tar stort defensivt ansvar och löpningar när vissa i mittfältet har virrat iväg eller inte orkar.

Inhoppare:

Ashley Cole – 2 (in 30')
Gjorde ett godkänt arbete. Syns inte så mycket då det bitvis var händelsefattigt på hans kant.

John Obi Mikel – 2 (in 46')
Kommer in och gör exakt det han ska. Som vi är vana att se honom. Bra defensivt arbete. Godkänd insats.

Fernando Torres (in 86') spelade för kort tid för att betygssättas.

José Mourinho – 4
Väldigt bra startelva. Älskar att han använder Luiz som DM, trots att han under många pk´s sagt att just detta inte kommer ske. Står och eldar på publiken under matchens slutminuter och är extremt tydlig och aktiv i sitt coachande.  Det råder inget tvivel om att det är José som bestämmer vad som ska ske på Stamford Bridge. Det är matcher som denna, där man älskar TSO.

Domare Howard Webb – 1
Gör en dålig insats. Missar straff och uteblir med vissa varningar.   

Dagens Stephen Hunt:
De andra topplagens ”publikfriande” fotboll denna helg. Så oerhört tråkiga tillställningar. Jag vill ha massa minuter av mitt liv tillbaka!

Bäst i Liverpool: Martin Skrtel
 
Av: Sebastian Väpnargård

CSS-REDAKTIONEN2013-12-29 21:20:00
Author

Fler artiklar om Chelsea